Bibliotheek biedt ruimte aan de Democratiefabriek

Met diverse machines ontdekken bezoekers van deze interactieve tentoonstelling de betekenis van democratie. Foto Bibliotheek Kop van Overijssel

Bibliotheek Steenwijk biedt van 14 tot en met 23 maart ruimte aan de Democratiefabriek, een interactieve tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap. Bezoekers van de Bibliotheek Steenwijk zijn van harte welkom om zelf te ervaren wat democratie is en dat in de maand van de Provinciale Statenverkiezingen.

„Een mooi initiatief”, vindt burgemeester Rob Bats. „Democratie is niet zo vanzelfsprekend als we misschien denken. Er zijn landen genoeg waar je als inwoner geen stem hebt. Dat we dat in ons land wel hebben, daar moeten we zuinig op zijn én gebruik van maken. Bij de Democratiefabriek leer je op een leuke en interactieve manier hoe democratie werkt en wat je zelf kunt doen.”

De Democratiefabriek is interessant voor iedereen vanaf 10 jaar. Met diverse machines, apparaten en gereedschappen ontdekken bezoekers van deze interactieve tentoonstelling de betekenis van democratie. Gaandeweg ontdekken zij dat het eigenlijk over henzelf gaat, over eigen normen en waarden, eigen houding en gedrag. Maar natuurlijk ook over maatschappelijke standpunten en actief burgerschap.

Alle basisscholen (groep 7/8) en middelbare scholen in de gemeente Steenwijkerland zijn uitgenodigd om de Democratiefabriek te bezoeken. Alle andere bezoekers van de Bibliotheek Steenwijk zijn bij voorkeur buiten schooltijden welkom in de Democratiefabriek. De interactieve tentoonstelling is ontwikkeld door Stichting Vredeseducatie en wordt in de Bibliotheek Steenwijk aangeboden door de Provincie Overijssel en Vizier.

Nieuws

menu