Bijeenkomst over succesvolle overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs

Tim Post vertelt over de levensvaardigheid ?nieuwsgierigheid?.

In Rabo Theater De Meenthe is woensdag 16 november een bijeenkomst waarin dr. Tim Post vertelt over de levensvaardigheid ‘nieuwsgierigheid’.

Deze bijeenkomst is bestemd voor ouders/verzorgers van kinderen die in Steenwijkerland naar school gaan (basisonderwijs én voortgezet onderwijs). Hoe kunnen ouders/verzorgers hun kinderen ondersteunen in het levensvaardig(er) worden, zodat zij een succesvolle overgang kunnen maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Uit de onderzoeken van Tim Post blijkt dat ouders/verzorgers hier een belangrijke rol en bijdrage in hebben. Is nieuwsgierigheid niet al in elk kind aangeboren? Hoe stimuleer je nieuwsgierigheid in kinderen? En wat betekent zulk onderwijs voor ons als volwassenen, voor jou als ouder, voor de professionals? Hoe zet je nieuwsgierigheid in wanneer we het hebben over het verbeteren van de overgang tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs?

Deze bijeenkomst is een onderdeel van een grotere reeks netwerkbijeenkomsten voor professionals en ouders, waarin met elkaar geleerd wordt hoe kinderen te ondersteunen in het levensvaardig(er).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het project Levensvaardigheden, onderdeel van Samen voor Ryan. Samen voor Ryan is een samenwerking van onderwijs, opvang, gemeente, sociaal werk en jeugdgezondheidszorg in Steenwijkerland. Samen zetten ze zich in voor kinderen in Steenwijkerland. Voor meer informatie: www.samenvoorryan.nl .

De bijeenkomst op woensdag 16 november in De Meenthe is van 19.30 tot 21.30 uur.

Nieuws

menu