Bijzondere Koningsspelen voor nieuwe OBS De Punter

Een gezamenlijke warming-up op het sportveld van SV Giethoorn onder leiding van Janita Kist. foto: Sieb van der Laan

Vrijdag 22 april vierden basisscholen in het hele land – en dus ook in heel Steenwijkerland – de Koningsspelen. Voor OBS De Punter in Giethoorn waren het de eerste Koningsspelen sinds de beide basisscholen in Giethoorn vorig jaar zijn samengegaan.

Het is de bedoeling dat de kinderen volgende maand de nieuwe school aan de Beulakerweg in gebruik nemen. Aan de school wordt nu de laatste hand gelegd.

Sleuteloverdracht

Vorige week donderdag was de officiële overdracht van de sleutel van de nieuwe OBS van Giethoorn. Waar Giethoorn altijd twee scholen heeft gehad (OBS Noorderschool in Giethoorn-Noord en OBS Zuiderschool in Giethoorn-Zuid) is het na vele jaren eindelijk gelukt om de twee scholen met elkaar te verbinden. Een behoorlijke mijlpaal, die vroeg om een officieel momentje. De overdracht was kleinschalig, met een middagprogramma voor een aantal genodigden zoals de architect, bestuur en een aantal teamleden.


Workshops

Na het Koningsspelen-ontbijt en een gezamenlijke warming-up op het sportveld van SV Giethoorn onder leiding van Janita Kist volgen de kinderen diverse workshops. Die werden gegeven door vrijwilligers van sportverenigingen uit de omgeving. Ook het Koningsspelen-lied ‘FitTop10’, met bijbehorende dans, ontbrak niet. Daarmee werd de feestelijke dag afgesloten.

Feestelijke opening op 21 juni

Op 21 juni vindt de feestelijke opening van de nieuwe school plaats met ’s ochtends een programma voor de kinderen, ’s middags een receptie en ’s avonds de mogelijkheid voor dorpsbewoners om te komen kijken.

Nieuws

menu