Bijzondere band neemt afscheid met The Last Waltz

Het Groot Niet te Vermijden Orkest in actie op het toneel van De Meenthe. Foto: Sieb van der Laan

Het Groot Niet Te Vermijden neemt na dertig jaar afscheid. The Last Waltz is het zestiende en laatste voorstelling van de band, maar ze zwaaien af met een knal en geven nog een keer alles. Dat gebeurde zaterdagavond ook in De Meenthe.

De band, bestaande uit Jochem Kroon, Martin Bakker, Chris Grem, Evert Josemanders en Peter Tinke uit Rotterdam, trekt met hun razendsnelle shows in het westen van het land bomvolle zalen en ook De Meenthe was zaterdagavond goed gevuld. Terecht ook, want in deze allerlaatste voorstelling hebben de bandleden nog even alle ideeën gestopt die ze nog met hun publiek willen delen, zoals De Vogeltjesdans en de Arabische Raï, in drie minuten 21 instrumenten bespelen en ook was er nog een spirituele oplichting van Goeroe Boeroe Bhagwan. En natuurlijk paste al deze gekkigheid weer naadloos in een avondje theater, zoals dat al dertig jaar is gelukt.


Met veel humor en vaart werd The Last Waltz tot een goed einde gebracht. Het Groot Niet Te Vermijden tourt met The Last Waltz nog tot eind van dit jaar langs de Nederlandse theaters.

Nieuws

menu