Bioscoop ontvangt 6.000 bezoekers in 5 weken tijd: 'De op een na beste periode in 10 jaar tijd'

Ondank de coronamaatregelen werd de bioscoop heel goed bezocht. Foto: Wilbert Bijzitter

Dat de bioscoop in Steenwijk werd gemist blijkt uit het aantal bezoekers in de afgelopen 5 weken, namelijk 6.000 bezoekers. „Ondanks de beperkende coronamaatregelen was dit de op een na beste periode in 10 jaar tijd. Alleen 2019 was drukker met name door de film Lion King die toen draaide”, vertelt mede-eigenaar Albert Jan Vos.

Na de eerste vernieuwingen en vervangingen (onder andere een nieuw dak en nieuwe klimaatbeheersing) ging de bioscoop op 12 juli - na een aantal maanden dicht te zijn geweest - weer open. Tijdelijk want, vanaf zondag 22 augustus gaat Luxor Cinemas Steenwijk opnieuw dicht voor de tweede grote verbouwing. Eind september zal de bioscoop feestelijk worden heropend vlak voor de première van James Bond.

Filmpaleis

„Na de verbouwing van de foyer zijn nu de filmzalen aan de beurt”, vertellen Gerrit Doorn en Albert Jan Vos, tezamen de directie voerende van dit bioscoopbedrijf. „Die worden volledig gestript en opnieuw ingericht met elektrisch verstelbare ligstoelen, akoestische wanden en geluidsisolatie, nieuw geluid en veel grotere filmschermen. De verbouwing duurt 5 tot 6 weken en daarna beschikt Steenwijk over een waar filmpaleis dat zich kan meten met de meest luxe bioscopen van Nederland”, vervolgt Gerrit Doorn die tientallen bioscopen in Nederland heeft gebouwd.

Komende zondag worden de stoelen aan hun nieuwe eigenaar overgedragen. Dan zullen liefhebbers hun eigen bioscoopstoel ophalen, die ze hebben besteld. Binnen 3 uur waren de stoelen ‘uitverkocht’.

‘Dan hebben alle James Bond films in Steenwijk gedraaid’

„Op 30 september gaat James Bond ‘No Time to Die’ in première. Wij hopen de Bondliefhebbers dan te mogen verwelkomen in onze compleet vernieuwde bioscoop”, aldus Albert Jan Vos. „Dan hebben alle James Bond films in de Steenwijker bioscoop gedraaid! Een unicum! Mijn ouders zullen trots zijn…”

Nieuws

menu