Bixie Talenten Sara en Lenthe samen naar de Overijsselse Kampioenschappen

De twee paardenvriendinnnen Lenthe (l) en Sara zijn Bixie Talent en gaan naar de Overijsselse Kampioenschappen. Foto: Aangeleverde foto

Twee jonge amazones, Lenthe van Dijk (9 jaar) uit Tuk en Sara Jeukens (7 jaar) uit Eesveen, hebben zaterdag meegedaan aan de Bixie Talentendag in IJsselmuiden. Deze dag is bedoeld om kinderen van vier tot dertien jaar te laten kennismaken met de paardensport in wedstijdverband.

De twee beste ruiters of amazones van de diverse klasses van de talentendag in IJsselmuiden worden afgevaardigd naar de Gallopade; de Overijsselse Kampioenschappen.

Sara werd met haar pony Daisy eerste met een dressuurproef in de klasse A. Hiermee sleepte zij met haar eerste plaats niet alleen een oranje rozet in de wacht, maar ook deelname aan de Overijsselse Kampioenschappen.

Lenthe kwam uit met haar pony Saffier de l’Eguille. Ze deed mee met springen in klasse A en dressuur in B1. Zij bemachtigde twee oranje rozetten en komt daarmee op twee onderdelen uit tijdens de kampioenschappen.

De twee amazones rijden allebei bij RV en PC Steenwyck, de rijvereniging voor Steenwijk en omgeving. Ze zijn paardenvriendinnen waardoor het des te leuker is dat ze beiden geselecteerd zijn als Bixie Talent van de kring Noord-West Overijssel en Noordoostpolder en om samen naar de kampioenschappen te gaan. Die worden op 16 juli gehouden in Bentelo.

Nieuws

menu