Bjarne Bouwer en Laila van der Meer na 2 dagen aan de leiding in het Allianz Regatta Nacra 17 klassement

Bjarne en Laila vliegen over het water. foto: Sander van der Borch | Watersportverbond | Allianz Regatta

Deze weken vindt de eerste internationale regatta van de Hempel World Cup Series - Allianz Regatta in Medemblik - plaats. In 6 van de 8 Olympische zeilklassen wordt er in Medemblik gevaren, deze week zijn RSX windsurfen, Laser en de Nacra 17 aan de beurt.

Bjarne Bouwer uit Giethoorn en zeilmaatje Laila van der Meer uit Grou leiden na 2 dagen het Nacra 17 klassement. Ondanks de zomerse licht weer condities weten ze de Nacra 17 snel over het water te laten vliegen. Vanwege Covid-19 maatregelen konden helaas toch een aantal internationale teams vanwege de strenge corona voorwaarden niet deelnemen, hierdoor is het veld kleiner dan we hadden verwacht”, zegt Bjarne.

Afgelopen maanden focus op eindexamen

„Het is heerlijk om weer te kunnen racen. Ik heb afgelopen maanden mijn focus op mijn eindexamen moeten leggen. Ik heb afgelopen maandag mijn laatste examen gedaan en we kunnen ons nu weer helemaal op het zeilen focussen. De Allianz Regatta is ons begin voor een traject richting de Olympische Spelen in Parijs is 2024.”

Bjarne en Laila maken sinds dit jaar deel uit van TeamAllianz, voorheen TeamNL, sinds begin dit jaar is Allianz de nieuwe sponsor van het Watersportverbond.

De regatta duurt tot en met zondag

De regatta duurt tot en met zondag. „We verwachten vandaag en morgen nog licht weer, zondag meer wind, maar dat ligt ons ook goed. Na enkele weken hard fysiek getraind te hebben is het heerlijk nu weer te kunnen racen. We gaan er natuurlijk voor om de Allianz Regatta op ons thuiswater deze week winnend af te sluiten”.

De Allianz Regatta deze week is een perfecte voorbereiding op de Wereldkampioenschappen Nacra17 onder23 die begin juli in Gdynia, Polen zullen worden gehouden. Later dit jaar zullen de Nacra 17 Wereldkampioenschappen in Oman worden gezeild.

Nieuws

menu