Blijf Mobiel Beurs in De Meenthe

Maud van Rijn van Scootmobiel Steenwijk licht toe tijdens een eerder gehouden Blijf Mobiel Beurs. Archieffoto: Sieb van der Laan

De Blijf Mobiel Beurs is op 9 april in De Meenthe. Het is tegenwoordig heel gewoon dat ouderen krijgen te horen: ‘blijf zo lang mogelijk zelfstandig wonen, ook als je ouder wordt en meer dagelijkse zorg nodig hebt’. Dat zou het ideale beeld moeten zijn volgens de nieuwe wetgeving.

Maar waar kun je terecht als je hulp nodig hebt? Veel ouderen, maar ook hun familieleden en mantelzorgers, zien door de bomen het bos niet meer. Waar moet men zijn voor hulpvragen en wat is goed voor ons zolang we nog geen zorg nodig hebben?

Daarom organiseert het Senioren Platform Steenwijkerland de “Blijf Mobiel Beurs”. Hier zijn antwoorden te vinden op alle vragen, maar ook de praktische dingen zijn daar te vinden. Er zijn veel mogelijkheden om van dienst te zijn. Het betreft niet alleen informatie over zorg, gezondheid, bewegen en vervoer, maar ook informatie over kleine aanpassingen in huis en grote verbouwingen is hier aanwezig.

Mobiel blijven betekent ook sociaal actief zijn, want wie vereenzaamt, komt de deur niet meer uit. Het is dus belangrijk dat je contacten legt en leuke dingen onderneemt. Hierdoor komt ook het brein in beweging. Zelfs handwerken is een nuttige bezigheid. Er zijn ook deelnemers op de beurs voor ontspanning, zoals werelddans en zang van Lisdoonvarna, de Ierse muziekgroep uit Giethoorn.

De Techniek en Zorg Academie is deze keer ook weer aanwezig met een kast waar alle hulpmiddelen in gezet zijn. Deze worden dan ook allemaal gedemonstreerd. Kortom, er is voor elk wat wils op deze beurs.

De Blijf Mobiel Beurs vindt plaats op zaterdag 9 april van 11.00 tot 16.00 uur in De Meenthe in Steenwijk. Er zal ook nog een huis aan huis flyer worden bezorgd met meer informatie over de deelnemers op deze beurs. De toegang tot de Blijf Mobiel Beurs is gratis.

Nieuws

menu