Blijf Mobiel Beurs: maak kennis met de mogelijkheden om zo lang en aangenaam mogelijk thuis te blijven wonen

Het aanbod op de Blijf Mobiel Beurs betreft niet alleen informatie over zorg, gezondheid, bewegen en vervoer, maar ook voor entertainment of informatie over kleine aanpassingen in huis en grote verbouwingen. Foto: archief Wilbert Bijzitter

Mobiel blijven wordt moeilijker, naarmate men ouder wordt. De drempel wordt steeds hoger om de deur uit te gaan. Als samenleving willen we vereenzaming voorkomen. Leuke dingen doen en contacten blijven houden, zijn belangrijk voor senioren. De Blijf Mobiel Beurs, zaterdag 9 april in De Meenthe in Steenwijk, haakt hierop in.

Een scala aan deelnemers laat senioren daarom van alles zien en zij kunnen daar kennis maken met de mogelijkheden om zo lang en aangenaam mogelijk thuis te blijven wonen.

De beurs wordt georganiseerd door het Senioren Platform Steenwijkerland. Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) is present met onder andere praktische hulpmiddelen en met nieuwe snufjes op het gebied van menselijke zorgtechnologie. De beurs is te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis en er zijn leuke activiteiten voor senioren.

Kom robot Tessa ontmoeten

ZONL heeft dit jaar ook weer een aantal professionals op deze jaarlijkse beurs staan. Zij kunnen de senioren vertellen over hun werk als bijvoorbeeld verpleegkundige, maar vooral hoe zij werken in thuiszorg. De ergotherapeuten staan klaar om met handige hulpmiddelen te laten zien, hoe men beter kan bewegen. Daarnaast geven casemanagers dementie informatie en beantwoorden zij alle vragen over dementie. En wat te denken van het sociale robotje Tessa? Dit vriendelijke digitale plantenpotje helpt mensen herinneren aan bepaalde afspraken of het innemen van medicijnen, stelt vragen of maakt muziek. Op deze manier biedt Tessa structuur en activeert ze ouderen voor verschillende activiteiten.

Waar kunnen senioren terecht als zij hulp nodig hebben? In ieder geval bij de diverse deelnemers van de Blijf Mobiel Beurs! Het aanbod op deze beurs betreft niet alleen informatie over zorg, gezondheid, bewegen en vervoer, maar ook voor entertainment of informatie over kleine aanpassingen in huis en grote verbouwingen. Veel senioren, maar ook hun familieleden en mantelzorgers, zien soms door de bomen het bos niet meer. Waar moet men zijn voor hulpvragen en wat is goed voor hen, zolang zij nog geen zorg nodig hebben? Er zijn veel mogelijkheden om senioren van dienst te zijn.

Nieuws

menu