Blokzijl Klassiek start met blokfluitiste Lucie Horsch

Lucie Horst.

Lucie Horst. Foto: Dana van Leeuwen

Blokfluitiste Lucie Horsch komt zondag 10 oktober naar de Grote Kerk in Blokzijl, samen met celliste Nuala McKenna en klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya.

Lucie Horsch (21) is een van de meest opvallende talenten op de internationale podia en wordt wereldwijd geroemd om haar buitengewone technische vaardigheden, haar grote muzikaliteit en haar overrompelende speelplezier.

In 2020 won ze de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW aan een klassiek musicus. Ze is te horen op belangrijke internationale festivals en ze werkt samen met orkesten in binnen- en buitenland.

Cellist en klavecinist

Ook de Duits-Ierse celliste Nuala McKenna is een veel gevraagde gast op grote festivals en daarnaast is ze is artistiek leider van haar eigen zomerfestival, Musikfest Kahleby. Ze studeerde in Lübeck, Freiburg, Stuttgart en Bazel en kreeg haar diploma met onderscheiding.

De Russische klaveciniste en fortepianiste Alexandra Nepomnyashchaya kreeg haar opleiding in Moskou, Den Haag en München. Ze won een indrukwekkend aantal prijzen op internationale concoursen en ze musiceerde in diverse Europese landen en in Azië. Ze treedt zowel op als solist als kamermusicus.

Composities

Tijdens het concert op 10 oktober in de Grote Kerk van Blokzijl, dat om 15.30 begint, spelen de drie musici composities van Bach, Händel, Vivaldi, Telemann, Unico van Wassenaer en Johann Caspar Fischer en een heel aantrekkelijke Chinese miniatuur van Isang Yun (twintigste eeuw).

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.