Blues en rockabilly bij Heren van de Rechter in Steenwijk

Dick Koper heeft een mooi muziekprogramma samengesteld voor de tweede helft van het kalenderjaar. Foto: Sieb van der Laan

Bij de Heren van de Rechter is komende ‘koopzondag’ 25 september een optreden van de formatie Green Cadillac. Ze traden afgelopen jaar nog op tijdens Kopje Cultuur. „Een echte rockabilly band uit deze omgeving”, aldus organisator Dick Koper van ‘Live bij de Rechter’.

Op zondag 30 oktober treedt de Wildmen Bluesband op. „Die spelen funk-blues van Buddy Guy, slide-blues van Elmore James, white-blues van Fleetwood Mac en meer wat blues zo lekker maakt.” De Wildmen Bluesband is opgericht door gitarist Jos de Wilde, die vele jaren in het Haarlemse circuit speelde bij onder meer Blues 13 en de nog steeds actieve John The Revelator.

Naast de Wildmen Bluesband geeft deze aan het conservatorium afgestudeerde muzikant gitaarles en weet hij vele jonge mensen te inspireren. „Zijn liefde voor de blues, die hij opbouwde in de zestiger jaren, deed hem verlangen naar een eigen bluesband. In 2011 begon Jos met het samenstellen van de Wildmen Bluesband. De samenstelling van de band wisselde nogal eens.”

Nieuws

menu