Boek theater!

De voorstelling ‘Moeder van Glas’ door Sandra Mattie is te zien op woensdag 28 september.

De voorstelling ‘Moeder van Glas’ door Sandra Mattie is te zien op woensdag 28 september. Foto: Stella Gommans

Komend seizoen staat er een aantal voorstellingen in Rabo Theater De Meenthe naar aanleiding van een (bekend) boek.

Komend seizoen staat er een aantal voorstellingen in Rabo Theater De Meenthe naar aanleiding van een (bekend) boek.

Moeder van Glas

De voorstelling ‘Moeder van Glas’ door Sandra Mattie is te zien op woensdag 28 september, aanvang 20.00 uur. Moeder van Glas is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte.


Kruimeltje

De familievoorstelling ‘Kruimeltje’ is te zien op zondag 25 december, aanvang 13.30 en 16.00 uur. Kruimeltje is terug in een nieuw jasje. Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.


De schippers van de Kameleon 6+

De kindervoorstelling ‘De schippers van de Kameleon’ is te zien op zaterdag 7 januari, aanvang 19,00 uur. Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu de theaters in. Een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Onderschat het platteland en het groene water niet want de onbesuisde Tweeling zal altijd overwinnen. Boeren, burgers en buitenlui... maak je borst maar nat. Anders doet de Kameleon dat wel.


Regels van Floor 6+

De jeugdvoorstelling ‘Regels van Floor’ is te zien op zondag 19 februari, aanvang 13.00 uur en 16.00 uur. Regel 1. Als je Floor heet, moet je altijd een theatervoorstelling krijgen! Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater! Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen.


Prentenboekjesfestival: Gonnie en Gijsje 2+

De kindervoorstelling ‘Gonnie en Gijsje’ is te zien op zondag 26 februari, aanvang 10.00 en 11.15 uur.
Ga samen met Gonnie en Gijsje op zoek naar Gonnies knalrode lievelingslaarsjes, in Gonnie en Gijsje samen op stap (2+), ook van Klein Amsterdam Producties. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug? Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea, en is een muzikaal feestje met liedjes van Ageeth de Haan.


Prentenboekjesfestival: Boer Boris 4+

Een hilarische voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt. Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Boer Boris, zijn machines, de dieren van de boerderij, de natuur en zelfs de vogelverschrikkers komen hierin tot leven. Boris helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie…


Komt een vrouw bij de dokter

De voorstelling ‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar de besteller van Kluun is te zien op donderdag 9 maart, aanvang 20.00 uur. Het gaat Stijn voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.


Hendrik Groen

De voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’ van Hendrik Groen is te zien op donderdag 23 maart, aanvang 20.00 uur. Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.


Bekijk het volledig programma op www.demeenthe.nl