Boek theater: moeder van glas

Scène uit 'Moeder van Glas'.

Scène uit 'Moeder van Glas'. Foto Productiehuis Lente

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Kunstlezing Titia Ex, Moeder van Glas en Paul van Tongeren.

De kunstlezing ‘The Art of Light’ van Titia Ex is te zien op woensdag 21 september, aanvang 20.15 uur. Licht, natuurlijk en artificieel, is een cruciaal aspect in het bepalen van onze omgeving. Het bepaalt het ritme, voegt een toon toe en creëert persoonlijke ervaringen. Werken met licht in de openbare ruimte begint of eindigt niet in een fysieke vorm, maar is een overdracht van energie. Het kan een ruimte uit haar anonimiteit halen, vaste patronen doorbreken en de essentie veranderen. Het werk van Titia Ex is een speelse zoektocht naar wat het ritme is, de resonantie van de plek en haar gebruikers en hoe dit van een poëtische echo te voorzien.


Moeder van Glas

De voorstelling ‘Moeder van Glas’ met Sandra Mattie is te zien op woensdag 28 september, 20.00 uur. Moeder van Glas is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos
Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Ondertitel: Gekte is dichterbij dan je denkt.

Paul van Tongeren

De voorstelling ‘Het wonder van betekenis’ van Paul van Tongeren is te zien op woensdag 28 september, aanvang 20.00 uur. Menselijke communicatie is geen kwestie van prikkel - respons zoals bij dieren, maar van het duiden van betekenis. Die duiding is nooit een vast gegeven. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Hoe gaan wij hiermee om als gemeenschap van betekeniswezens?”


Nog meer te zien: Aaf Brandt Corstius op 29 september. Nick & Simon op 1 oktober (uitverkocht). Joost Spijkers op 5 oktober. Dublin Legends op 6 oktober. Beyond the Music op 7 oktober. Het uur van de wolf op 8 oktober. Dutch String Collective op 9 oktober. Herman van Veen 11 oktober (uitverkocht). Hans Peter Roel op 11 oktober. JWF kapel op 12 oktober.