Boekhandel Groenendijk uit Steenwijk blijft in de familie

Cora Groenendijk neemt de boekhandel over van haar dochter Ceciel. Foto: Sieb van der Laan

Boekhandel Groenendijk aan de Oosterstraat krijgt weliswaar een nieuwe eigenaar, maar het blijft in de familie. Ceciel Groenendijk doet de boekhandel over aan haar moeder, Cora Groenendijk.

„Ik ben geen eigenaar meer van Boekhandel Groenendijk,” vertelt Ceciel. „Voor mij persoonlijk is het tijd voor wat anders. Maar gelukkig neemt mijn moeder Cora de winkel over.”

„Ik ben heel dankbaar voor de 15 mooie jaren die ik in de winkel heb gehad, met zoveel aardige klanten, hele prettige buren en enthousiaste Steenwijker ondernemers om me heen. Mede dankzij de lieve mensen in de winkel die niet ophielden met hun complimenten te geven over Boekhandel Groenendijk, kijk ik terug op een toptijd. Een tijd waarbij mijn leven continu om de winkel heeft gedraaid. Ik kijk er met veel voldoening en plezier op terug. Mijn liefde voor boeken zal niet verdwijnen. Met name tijdens de lockdowns van de afgelopen jaren heeft de winkel zoveel steun van klanten mogen ontvangen dat ik me gezegend voel dat ik dit werk heb mogen doen. Een lezer kan niet zonder een boek en de boeken kunnen zeker niet zonder lezers!”

Nieuws

menu