Boekpresentatie ‘Horen Zien Vliegen’

De Grote Vuurvlinder. Foto: Philip Friskorn

Natuurfotograaf Philip Friskorn en dichter John Koreman uit Oldemarkt hebben samen een vogelboek gemaakt. Op woensdag 17 november presenteren ze hun ‘Horen Zien Vliegen’ in de Bibliotheek van Steenwijk.

Het boekje ’Horen Zien Vliegen’ is gevuld met 32 vogelgedichten van Johan Koreman. Philip Friskorn maakte de foto’s van de gevleugelde dieren. Het voorwoord is geschreven door de bekende vogelkenner en -beschermer Nico de Haan. Tijdens de boekpresentatie zullen Liesbeth Pit, voorzitter van IVN Vogelwerkgroep Noordwest Overijssel en Herma Rijkeboer van de Bibliotheek Kop van Overijssel de eerste exemplaren in ontvangst nemen.

De boekpresentatie is op de eerste verdieping van de Bibliotheek Steenwijk van 14.30 tot 15.30 uur. ‘Horen Zien Vliegen’ zal dan verkrijgbaar zijn, maar ook via info@skylark.nl en in boekwinkels in Oldemarkt, Steenwijk, Wolvega en Meppel.

Lezing Grote Vuurvlinder

Op 22 november verzorgt Friskorn bovendien in de Bibliotheek de lezing ‘Het Land van de Grote Vuurvlinder’. Tijdens deze lezing vertelt hij over het leven van de Grote Vuurvlinder er uitziet tijdens vier seizoenen in Noordwest Overijssel en Zuidwest Friesland. Deze lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.15 uur. Deelname aan beide activiteiten is gratis. Voor meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda. Vertoon van coronabewijs en het dragen van een mondkapje bij binnenkomst is verplicht.

Nieuws

menu