Bon Appétit bij de knusse foodtrucks tijdens gezellig druk Vestingfeest: 'Nacht van Steenwijk gaat door, we kijken nog naar hoe het mag' (met video)

Het culinaire looporkest in kokskostuums blaast zich de longen uit het lijf. En op het marktplein klinkt ‘Bei Mir Bist Du Shein’ van The Andrew Sisters. Heerlijk sfeertje, prettig zonnetje, en op de houten bankjes op het plein genieten van alle lekkers dat bij de foodtrucks wordt aangeboden. Het was nog even spannend, maar de gemeente gaf toch groen licht voor wat zitbankjes rond de trucks. En dat is een stuk gezelliger dan eten en drinken ‘to go’.

Vestingfeest Steenwijk met Foodtrucks

„Wat een drukte. Er is geen terrasstoel meer beschikbaar. En toch houden mensen zich goed aan de regels”, zo ervaart coördinator Vestingfeesten Arnold Struik. Er staan tien foodtrucks op de Markt. „Zo kunnen we goed voldoen aan de coronaregels. Och als alles meezit kunnen we volgend jaar weer zestien of zeventien trucks op het plein zetten.” Ook de Nacht van Steenwijk gaat later deze maand door. „We moeten alleen nog even zien wat precies mag.”

‘Gelati di Tony’

Nieuws

menu