Bridgeclub Steenwijk wil weer groeien. 'Leuke manier om andere mensen te ontmoeten en tegelijk blijft men de hersenen trainen'

Een avond van Bridgeclub Steenwijk tijdens een midwinterdrive. foto: Bridgeclub Steenwijk

In het kader van de week tegen de eenzaamheid van 30 september tot 7 oktober zijn allerlei activiteiten te verwachten. Ook Bridgeclub Steenwijk doet mee. De club wil mensen aanmoedigen het spel te gaan leren, want naast de clubavonden spelen veel leden tussendoor ook gezellig thuis met elkaar. Het is een leuke manier om andere mensen te ontmoeten en tegelijk blijft men de hersenen trainen.

De coronabeperkingen lopen op de laatste benen, het verenigingsleven begint zich te herpakken.
Weinig clubs zijn er het afgelopen anderhalf jaar zonder kleerscheuren doorgekomen. Bridgeclub Steenwijk verloor 20% van haar leden. De competitie lag maanden stil.
„In kleine groepen konden we af en toe een avond spelen, met leuke prijsjes om de moed erin te houden. Hotel Fletcher Steenwijk, de locatie waar we elke maandagavond bijeen komen, werkte uitstekend mee aan onze improvisaties”, vertelt Marian Hoornweg van Bridgeclub Steenwijk.

Competitie

Maandag 13 september is weer een competitie gestart. Met 60 spelers in een extra grote zaal om de anderhalve meter te kunnen accommoderen. Marian Hoornweg: „Maar we willen graag terug naar 80 of 100 spelers in onze oude vertrouwde zaal. De versoepelde regels helpen ons. Nu nog een flink aantal nieuwe leden. Er zijn veel mogelijkheden om je te oriënteren op het bridgespel. De NBB, Nederlandse Bridge Bond is zeer actief met promotie voor spelers op alle niveaus. Google eens op “bridge tv” en een wereld gaat voor u open. Een bezoek aan de website www.bridge.nl is ook zeer de moeite waard.”

Hersenen trainen

Bridgeclub Steenwijk wil mensen aanmoedigen het spel te gaan leren, want naast de clubavonden spelen veel leden tussendoor ook gezellig thuis met elkaar. Het is een leuke manier om andere mensen te ontmoeten en tegelijk blijft men de hersenen trainen.
Meer informatie: www.bridgeclubsteenwijk.n l.

Nieuws

menu