Broers uit Steenwijk brengen Zomerzon opnieuw uit

Eddy (links) en Henk Frenay alias Gebroeders-F.

Eddy (links) en Henk Frenay alias Gebroeders-F. Aangeleverd

De oude liefde, die Eddie Frenay uit Zandvoort en zijn broer Henk Frenay uit Steenwijk hadden voor het liedje Zomerzon van ‘De Makkers’ uit 1972, besloot hen om dit opnieuw op te nemen en als single uit te brengen onder de artiestennaam Gebroeders-F.

„In november 2022 haalde ik met mijn broers verhalen naar boven van vroeger. Wij reden met het hele gezin in een kleine Trabant van Steenwijk naar Leiden. Met een oude muziekcassette met dikke banden waar misschien 10 songs opstonden luisterden wij naar de muziek van toen. Vele keren kwam de hit van Zomerzon voorbij en wij zongen het lied met volle borst mee”, vertelt Eddy Frenay.

„Ik vroeg toen aan mijn broer Henk met een grap om het lied in te zingen. Nu een paar maanden verder is de grap omgezet in daden en hebben wij van het lied Zomerzon een single en bijpassende video clip gemaakt”, vervolgt Eddy Frenay.

Het nummer, ooit geschreven en gecomponeerd door Pierre Kartner, is in een geheel nieuw jasje gestoken door Maarten de Groot uit Enschede.

Zomerzon is te downloaden via de bekende downloadstreams. Hieronder is het nummer op YouTube te beluisteren: