Brugklassers RSG Tromp Meesters lopen op Woldberg voor Rode Kruis

Woldbergloop.

Woldbergloop. Foto: Sieb van der Laan

Brugklassers van de RSG Tromp Meesters rondden het project ‘Gezonde Leefstijl’ maandagmiddag af met de Woldbergloop.

Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding werden de leerlingen steeds meer bewust gemaakt van welke factoren invloed hebben op een gezonde leefstijl en wat ze zelf kunnen doen om één of meerdere dingen te verbeteren.

De brugklassers waren bezig met zes pijlers: voeding, beweging, middelen, slaap, ontspanning en sociaal. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding kwam de pijler ‘beweging’ natuurlijk aan bod, maar ook de andere pijlers kregen stuk voor stuk aandacht. Door onder andere looplessen aan te bieden, werken de leerlingen aan hun uithoudingsvermogen. Uiteindelijk konden ze op verschillende niveaus deelnemen aan de Woldbergloop, van powerwalken tot hardlopen op wedstrijdniveau. De leerlingen hadden 45 minuten de tijd om zoveel mogelijk rondjes van 1 kilometer te volbrengen in hun eigen tempo.

Deze afsluiter van het project ‘Gezonde Leefstijl’ werd gecombineerd met een sponsoractie voor het Rode Kruis: in actie voor mensen in nood! Intussen is € 663,- bijeen gebracht. Doneren kan nog: https://nood.actievoorrodekruis.nl/actie/rsg-tromp-meesters?utm_campaign=rode-kruis&utm_content=new_donation&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa