Buren leggen samen natuurvriendelijke kruising aan

Er werd hard gewerkt en veel gekletst en gelachen op de mooie zonnige plantdag waarbij ook de andere helft van het kruispunt is beplant met bloeiende vaste planten. Foto: Niels Bolt

Op de kruising van de Willem de Zwijgerstraat en de Krimweg in Steenwijk hebben buurtbewoners afgelopen weekend een natuurvriendelijker rotonde aangelegd. Het idee hiervoor is in september 2020 ontstaan bij Foeke Hofstra en Marijke Bijzitter.

De gemeente ondersteunde het plan met geld uit de subsidieregeling ’Inwonersinitiatieven zijn goud waard’ en ook Wijkvereniging Noord leverde een financiële bijdrage, net als accountantskantoor Reinders Snijder en notariskantoor Kroek & Van Weert die allebei aan de Willem de Zwijgerstraat zijn gevestigd.

Afgelopen zaterdag was de feestelijke plantdag en meer dan 30 buurtbewoners hebben geholpen om de tuin op het kruispunt aan te leggen. Onder begeleiding hielpen kinderen mee door gaatjes te boren in palen, als schuilplaats voor insecten, en de palen daarna te versieren met stoepkrijt.

Het weer was mooi en tussen het planten door was er tijd voor koffie en thee met cake. De initiatiefnemers Foeke Hofstra en Marijke Bijzitter hebben heel veel positieve reacties gekregen. Volgens hen was het een leuke manier om samen bezig te zijn en elkaar wat beter te leren kennen. Ze bedanken iedereen hartelijk voor het enthousiasme en de bijdrage die iedereen heeft geleverd aan het natuurvriendelijke kruispunt.

Nieuws

menu