Burgemeester Bats: 'Infopunt Duurzaam Doen prima plek voor collegevergaderingen'

Burgemeester Rob Bats en wethouder Tiny Bijl hebben zaterdagochtend het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat in Steenwijk geopend. Dat deden ze door symbolisch een wereldbol te overhandigen aan Abel (9). Foto: Wilbert Bijzitter

Burgemeester Rob Bats en wethouder Tiny Bijl hebben zaterdagochtend het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat in Steenwijk geopend. Dat deden ze door symbolisch een wereldbol te overhandigen aan Abel (9).

Ook werd hen gevraagd: ‘los de problemen op’. Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk, maar bij wijze van symbolische opening haalden ze doos na doos weg voor de deur, dozen die voorzien waren van teksten als ‘voedselverspilling’, ‘luchtvervuiling’, ‘opwarming aarde’ en ‘afbraak natuur’.

Het Infopunt Duurzaam Doen wil mensen zoveel mogelijk tips geven om ook een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Burgemeester Bats was enthousiast, ook over de mooie locatie in de binnenstad. Hij opperde dat het nieuwe infopunt een prima locatie kan zijn om af en toe de collegevergaderingen te houden. Normaal gesproken wordt er in het gemeentehuis vergaderd, maar „dit is ook een goede optie, in de etalage van onze gemeente!”

Het idee van het infopunt is samen creëren en elkaar inspireren, lichtte Harry Renting, voorzitter van de stichting Duurzaam Steenwijkerland, toe. „Er is maar één wereld, we moeten samen proberen om het beter te doen. We moeten groene stappen zetten in onze ‘Kop’. Duurzaam denken is een verschrikkelijk moeilijke opgave, maar het is de enige manier om een schone wereld door te geven aan onze kinderen.”

Renting prees de inzet van alle vrijwilligers: „Zonder hen was het infopunt er niet geweest.”


Nieuws

Meest gelezen

menu