Business Center in Steenwijk geopend: ‘Hier bieden we alles voor de ondernemer’

Eigenaar Sake Koelma. Foto: Wilbert Bijzitter

Het Business Center aan De Vesting 11 in Steenwijk is geopend. Diverse bedrijven hebben zich inmiddels gevestigd in het compleet opgeknapte pand, waar voorheen het UWV zat gevestigd. Eigenaar Sake Koelma: ,,We hebben hier in de afgelopen maanden een comfortabele, sfeervolle en multifunctionele werkplek gecreëerd voor iedere ondernemer.”

Een serene rust hangt rond half negen in de ochtend in de grote en sfeervolle lobby. De koffiemachine vormt het centrale punt en de geur van koffiebonen vult langzaamaan de ruimte. De eerste ondernemers druppelen binnen. Nog even en het bruist.

Werken en ontmoeten

Er zijn hier tientallen plekken waar zakelijke professionals kunnen werken, vergaderen, trainingen kunnen volgen of geven, of ontmoeten. Daarnaast zijn er aparte vergaderruimtes, spreekkamers en netwerkfaciliteiten. Een ondernemer kan uit diverse werkplekken kiezen waar hij of zij het liefst aan het werk gaat. ,,Er is een mogelijkheid om plaats te nemen aan gezamenlijke werkplekken, maar indien je toe bent aan meer rust, kun je ook voor een stilte flexwerkplek kiezen”, zegt Koelma.

De benedenverdieping van het pand is in de afgelopen maanden compleet omgetoverd en onder handen genomen door interieurarchitect Anke Boelens uit Wanneperveen. Koelma: ,,Hiermee bieden we alles wat een ondernemer nodig heeft. We zijn heel erg blij met de nieuwe uitstraling. Alles nieuw en fris: hier wil je als ondernemer toch graag werken?”

Weer naar kantoor

Nu de grootste coronaperikelen zijn verdwenen gaan mensen weer meer op locatie werken, merkt Koelma: ,,Ik kan me erg goed voorstellen dat ondernemers graag weer eens de deur uit willen. Hier bieden we een toegankelijke en betrekkelijk goedkope plek waar gewerkt kan worden. En van samenzijn wordt iedereen beter.”

In de overige ruimtes in het pand zijn inmiddels diverse bedrijven gevestigd, waaronder de Holland Opleidingen Groep van eigenaar Sake Koelma en het Steenwijker Social Media Hulp. In totaal is er 4.000 vierkante meter beschikbaar voor zakelijke professionals. Koelma: „We bieden een plek aan ondernemers en zelfstandigen uit Steenwijk en de wijde omgeving.”

Centrale ligging


Maar wat te denken van ondernemers uit andere delen van het land? ,,Dankzij de centrale ligging kunnen ook zij hier een flexplek huren.” Het Business Center ligt namelijk op een steenworp afstand van het treinstation en snelweg A32, waardoor het uitstekend bereikbaar is. ,,En daarom is dit dé locatie in Steenwijk waar werken en netwerken samenkomen”, aldus Sake Koelma.

De eigenaar van het Business Center hoopt op flink wat reuring. ,,Ik hoop dat hier straks iedere dag een nog grotere mix aan ondernemers rondloopt en dat zij elkaar uiteindelijk kunnen versterken. Alleen die gedachte inspireert al”, glimlacht hij. Om de opening van het centrum te vieren geldt een actie, verklapt Koelma. ,,Wanneer een ondernemer een flexplek huurt, krijgt hij of zij een volgend dag(deel) gratis”, zegt hij. ,,Wie eerst eens wil komen kijken is uiteraard van harte welkom.”

Een werkplek of vergaderruimte boeken? Kijk op www.bcsteenwijk.nl voor meer informatie.

Nieuws

menu