Buslijn 20 blijft in 2022 in wijk Oostermeenthe

Wethouder Marcel Scheringa: „Wij zijn tegen een ingekorte route. Het openbaar vervoer is een basisvoorziening. Zeker voor mensen die er afhankelijk van zijn." Foto: Gemeente Steenwijkerland

Buslijn 20 blijft volgend jaar door de wijk Oostermeenthe (Middenweg en Gagelsweg) rijden. Dat maakte het OV Bureau Groningen Drenthe bekend in de definitieve hoofdlijnen voor de dienstverlening 2022.

Buslijn 20 gaat over de Middenweg en de Gagelsweg, waar in totaal 4 bushaltes zijn (Westercluft, ’t Schar, bij Beatrixschool en bij zwembad De Waterwyck).

Het OV Bureau heeft de betrokken gemeenten gevraagd om te reageren op de nieuwe plannen. Daarin zou buslijn 20 worden ingekort om een langere route in Meppel te kunnen rijden. Hierdoor zou de bus de Oostermeenthe niet meer aandoen. Zo wordt de rijtijd ingehaald.

Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland willen niet dat buslijn 20 wordt ingekort. Wethouder Marcel Scheringa: „Wij zijn daar echt op tegen. Het openbaar vervoer is een basisvoorziening. Zeker voor mensen die er afhankelijk van zijn. We hebben er bij het OV Bureau op aangedrongen om dit besluit niet te nemen. In het belang van onze inwoners die van de bus afhankelijk zijn.”

‘Verslechtering in Steenwijkerland’

„Een verbetering in Meppel leidt zo tot een verslechtering in Steenwijkerland”, vervolgt hij. „Dat kan niet de bedoeling zijn. Gemiddeld zijn er per maand zo’n 150 reizigers uit de Oostermeenthe die van de buslijn gebruikmaken. We willen niet dat zij in de kou komen te staan. Daarom hebben we er bij het OV Bureau op aangedrongen dat de bus ook volgend jaar gewoon door de Oostermeenthe blijft rijden.”

Dat gaat dus gebeuren, maar de vraag is of de buslijn alsnog, na 2022, wordt ingekort of niet. Zolang de huidige route in Meppel beschikbaar is, blijft de gehele route nog hetzelfde. Maar een nieuwe route in Meppel komt er aan, omdat de wegenstructuur daar verandert.

Nieuws

menu