Buurtvereniging Basse e.o. krijgt donatie uit het VoordeBuurt Fonds

Tom Holtzer van Regiobank steunt lokale initiatieven.

Tom Holtzer van Regiobank steunt lokale initiatieven.

Buurtvereniging Basse e.o. krijgt een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds. Dit fonds is een samenwerking van het Oranje Fonds en RegioBank. Van Campen & Dijkstra Steenwijk, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Basse, heeft Buurtvereniging Basse e.o. voorgedragen bij het fonds.

Buurtvereniging Basse e.o. brengt jong en oud samen met allerlei leuke activiteiten. ‘t Buurthuus is aan een opknapbeurt toe, zodat de buurtvereniging ook in de toekomst leuke dingen kan blijven organiseren. Van Campen & Dijkstra Steenwijk is Zelfstandig Adviseur van RegioBank en steunt de verbouwing. Een prachtig initiatief dat bijdraagt aan een sociaal vitaal Basse.

Tom Holtzer van Van Campen & Dijkstra Steenwijk: „Buurtvereniging Basse staat bekend als een zéér actieve buurtvereniging, waarbij zij leden tot ver over de eigen buurt aantrekken. Het vormt de kern van het dorp en brengt mensen in een uitgestrekt gebied samen. Jong en oud vinden hier contacten en vertier. Het VoordeBuurt Fonds, een samenwerking van RegioBank en het Oranje Fonds, bestaat sinds 2019. Met dit fonds steunen we sociale initiatieven die zich inzetten voor lokale verbondenheid. Wij dragen dit project een warm hart toe, maar ook anderen kunnen steunen.”

Donaties zijn meer dan welkom

„Het VoordeBuurt Fonds, de gemeente en de provincie steunen de verbouwing van ’t Buurthuus in Basse, maar daarmee zijn we er nog niet. Daarom zijn donaties vanuit Basse en omgeving meer dan welkom. Hoe meer steun, hoe beter. Zo dragen we samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Want een sociaal Basse maken we samen.”

Over RegioBank

RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. Met Zelfstandig Adviseurs is RegioBank actief in heel veel buurten in dorpen en kleine steden. In al die jaren zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Zij weten hoe belangrijk een leefbare buurt is. Dat is een buurt waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Daarom steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: www.regiobank.nl .

Meer over het VoordeBuurt Fonds

Het VoordeBuurt Fonds draagt bij aan een sociaal vitale buurt. Tom Holtzer: „Een buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen het Oranje Fonds en RegioBank voor de buurtbewoners. Ook in de gemeente Steenwijkerland neemt het aantal sociale voorzieningen af. En trekt de overheid zich terug. Bewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om het levendig te houden. Deze mensen helpen we graag met geld en een inzamelingsplatform.”