CDA bouwt liever school in Tuk dan bij School B

Boom uitgevers Nieuwsmedia

Steenwijk/Tuk - Het CDA is verrast door het besluit van het college met betrekking tot Het PuzzelsTuk in Tuk. De partij hoopte dat het college de lijn van eerdere colleges, die medewerking verleenden aan de totstandkoming van de school, zou volgen.

Vorige week wees het college van burgemeester en wethouders de aanvraag van stichting Catent voor nieuwbouw van basisschool Het PuzzelsTuk in Tuk af. Met dat besluit volgt het college de bezwaarcommissie van Steenwijkerland. 'Het CDA snapt dat dit volgens de letter der wet een correct besluit is', aldus Steven Boersma namens CDA Steenwijkerland. 'Echter vindt het CDA ook dat er gekeken moet worden naar afspraken die door eerdere colleges gemaakt zijn en ook is leefbaarheid in Tuk volgens het CDA belangrijk. Hierover heeft de partij ook met diverse betrokkenen uit Tuk gesproken.'

 

De vraag is nu of er nog iets aan het besluit gewijzigd kan worden, aangezien de school in Tuk niet apart in de raad behandeld zal worden, maar in het integraal huisvestingsplan komt het kort na de zomer wel naar de raad. De partij zal tijdens de behandeling van het huisvestingsplan dan ook een duidelijk standpunt innemen. 

 

De belangrijkste reden waarom het besluit genomen is, is beschikbare vrije ruimte in andere scholen, zoals School B. Een reden die voor het CDA niet logisch is. In beide gevallen zal er gebouwd moeten worden, zowel bij School B, als in Tuk. Als er een keuze gemaakt moet worden, dan liever bouwen in Tuk, dan gaan bouwen bij School B.