CDA zet Zonnekamp in het zonnetje

De medewerkers van de afdeling Dagbehandeling kregen een groot compliment en een bos tulpen van Klaas de Lange van het CDA (links op de foto) Foto: Aangeleverd

Het CDA, afdeling Steenwijkerland en de provincie, hebben op woensdag 1 maart (Nationale Complimentendag) een bezoek gebracht aan Zonnekamp in Steenwijk.

Elk jaar zet de CDA-afdeling een persoon of organisatie in het zonnetje en ditmaal was het de beurt aan de afdeling Dagbehandeling van de Zonnekamp. De afdeling Dagbehandeling heeft de zorg over maximaal dertien cliënten met de ziekte van Parkinson gedurende de dag. De cliënten krijgen hier logopedie-oefeningen, kunnen hier sporten en drinken gezellig samen koffie. De afdeling Dagbehandeling ontzorgt hiermee de mantelzorgers van de cliënten, die natuurlijk dag en nacht klaarstaan voor hun naasten. Op deze manier kunnen de cliënten zo lang mogelijk thuis blijven wonen, een prachtig streven waar de medewerkers van de afdeling zich met hart en ziel voor inzetten.

Namens het CDA kregen lokale fractievoorzitter Erik Homan en kandidaat Statenlid Klaas de Lange een rondleiding van Fernanda, Aniek en Tineke, de aanwezige medewerkers van de afdeling. Ook vertelden ze over de uitdagingen waar ze nog mee worstelen, zoals de nasleep van de coronajaren en het personeelstekort. Een boeiend gesprek van beide kanten, waarbij ook contactgegevens zijn uitgewisseld voor de toekomst. Het CDA hoopt dat de Zonnekamp nog lang door kan gaan met hun uitstekende werk.

Nieuws

menu