CPB vraagt gemeente om hooibalen op opritten te verwijderen

Voor de derde keer stond de hooibaal in brand. Foto: Compact Media

De CPB-fractie vraagt aan het college van burgemeester en wethouders om de hooibalen op de op- en afritten van de A32 bij Havelterberg op te ruimen.

„We vragen ons af waarom de gemeente Steenwijkerland niet de balen heeft weggehaald waardoor de opritten weer volledig vrij zijn voor het verkeer. Uit de media begrijpen we dat Rijkswaterstaat nog geen aannemer heeft gevonden om deze balen weg te halen, maar daar heeft de gemeente Steenwijkerland toch zelf ook materiaal voor? Het weghalen van een baal bij het gemeentehuis in Steenwijk is toch ook gelukt? Voor dinsdag 2 augustus staat het Spektakel van Steenwijk op de agenda, een wielerspektakel van formaat, met bezoekers uit heel Nederland. Het zou toch een blamage zijn voor Steenwijkerland als de opritten dan nog gedeeltelijk geblokkeerd zijn door deze balen en de grote toestroom die verwacht wordt met moeite Steenwijk kan verlaten”, zegt Tilko Gernaat van de CPB-fractie.

„Wij hebben maar één vraag aan het college: Hoewel we begrijpen dat het primair een taak is van Rijkswaterstaat om deze balen weg te halen vragen we u toch, wanneer Rijkswaterstaat er niet in slaagt om deze balen uiterlijk maandag 1 augustus weg te halen, u als college een opdracht verstrekt aan een aannemer of de eigen organisatie om deze balen weg te halen, ruim voordat het Spektakel van Steenwijk 2022 begint.”

Nieuws

menu