CSI Tromp Meesters: Een klassieke ‘whodunit’-crimi op school in de lessen maatschappijleer

CSI op RSG Tromp Meesters. Wie heeft mevrouw Brouwer vermoord? foto: RSG Tromp Meesters

CSI op RSG Tromp Meesters? Het lijkt er op! Plaats delict is lokaal D24. Leerlingen van de vierde klas maatschappijleer van RSG Tromp Meesters in Steenwijk zijn momenteel bezig met bijzondere praktijklessen.

De RSG Tromp Meesters werd verrast door een afschuwelijke gebeurtenis. Mevrouw Brouwer, afdelingsleider vwo bovenbouw, bleek op gruwelijke wijze om het leven gebracht te zijn. De plaats delict (D24) werd hermetisch afgesloten, de plek waar de leerlingen in onderzoeksteams hun recherchewerk gingen starten. De aanblik op de foto’s geeft het trieste beeld van de plaats delict. De onderzoeksteams, bestaande uit leerlingen in de vierde klas maatschappijleer, onderzoeken verschillende verhaallijnen zodat ze niet bij elkaar konden afkijken voor de ontknoping! Ze zijn op dit moment volop bezig met hoofdzaken en bijzaken te scheiden. Een kleine greep uit de verhaallijnen:

Verhaallijnen

Was mevrouw Brouwer de femme fatale die zowel mevrouw Cordemeijer als mevrouw De Vries het hoofd op hol bracht? Met wie wilde zij de liefdesbaby die mevrouw Cordemeijer draagt opvoeden? Heeft haar liefdesweb van halve waarheden en hele leugens geleid tot een crime passionel?

Koude afrekening?

Of was er sprake van een koude afrekening door de secties scheikunde en biologie? Hebben mevrouw Eijkholt en mevrouw Zeedijk moedwillig een dader kaliumcyanide in de schoot geworpen in de hoop dat deze toe zou slaan omdat mevrouw Brouwer een dramatische beslissing had genomen door een leerling uit haar afdeling te weren? En hoe kwam de bebloede passer van meneer Van Zanten op de crimescene?

Follow the money

Waren collega’s uit op de geldprijs van 5 miljoen die mevrouw Brouwer net had gewonnen in de Staatsloterij? Was de goede doelenactie van de gymsectie ‘We Care’ wel bedoeld voor de kinderen in Afrika? Het gokschandaal van meneer Van Iersel en meneer Krommenhoek met voetbaluitslagen staat de hele school nog vers in het geheugen! En zijn meneer Van den Brink en mevrouw Weijdema wel echt die betrokken en leerlinggerichte collega’s of is het allemaal schone schijn en schuilt er achter hun vriendelijk gezicht de hongerige kop van de geldwolf?

Gaat het de leerlingen lukken dit mysterie te ontrafelen?

In de komende weken wordt duidelijk of het leerlingen lukt dit mysterie te ontrafelen. De eindopdracht is het schrijven van een sluitende tenlastelegging die de rechter kan overtuigen. Sommige teams zijn al bijna bij de oplossing, maar bij de meeste teams kraken de hersenen nog op zoek naar het finale antwoord op de vraag: Wie heeft mevrouw Brouwer vermoord? Wordt vervolgd...

Nieuws

menu