Cabaret Terug naar Steenwijk ‘ruumt de zolder op’

De cabaretgroep Terug naar Steenwijk.

De cabaretgroep Terug naar Steenwijk. Foto: Adri van Sleen

Na twee jaar een leeg podium en een lege zaal na de kerstdagen gaat het er dit jaar toch écht van komen. De vrouwen en de mannen van het oudejaarscabaret Terug Naar Steenwijk staan te popelen om onder het toeziend oog van ‘tout Steenwiek’ de zolder op te ruimen.

Er is in de loop der jaren nogal wat op de vliering terecht gekomen en veel spul wordt nooit meer gebruikt of is toe aan een flinke afstofbeurt. Iedereen kent dat.

Op de zolder komen ‘je weet maar nooit’-spullen terecht. Te goed om weg te doen maar in je achterhoofd weet je dat als er niks gebeurt, dat ze er over tien jaar nog liggen. Tijd voor de bezem dus, voor een najaarsschoonmaak in wintertijd. In een van de dozen zitten nog nooit gebruikte sketches, in een volgende liedjes die hoognodig vertolkt moeten worden. Verder zijn er nog nooit uitgesproken teksten die niets aan kracht hebben ingeboet. Natuurlijk kan er ook wat spul ongezien worden weggegooid, wat echt door de tijd is ingehaald. Dan zijn we rigoureus, dat gaat dan echt naar kringloop of rova.

De afgelopen twee jaren stond deze voorstelling gepland, er zijn 1200 kaarten verkocht, maar vanwege de bekende oorzaken kon er niet gespeeld worden. Verzoek van De Meenthe of iedereen zijn gekochte kaarten even wil nakijken. Er was namelijk in die periode de 1,5 meter afstand-regel waardoor stoelnummers anders vielen. Neem contact op met De Meenthe om deze kaarten om te wisselen. Ook als u vanwege omstandigheden niet meer van de kaarten gebruik kunt maken, of anderszins.

Terug Naar Steenwijk 14, Wi’j ruum’n de zolder op , wordt gespeeld op donderdag 29 december (20.00 uur) en vrijdag 30 december (14.00 en 20.00 uur) in Steenwijks theater De Meenthe.