Cabaret Terug naar Steenwijk brengt twee uur volksvermaak: 'Stinkfabriek in Steenwijk zal niet ontbreken'

De voorpret is al groot bij de vijftien lokale artiesten van het cabaret ‘Terug naar Steenwijk’. Echt uit de school klappen over wat er komt doen ze niet. Logisch, want dan is de lol eraf. Och, een tipje van de sluier oplichten daar zijn ze nooit te beroerd voor. „Want we hebben sowieso twee spraakmakende klappers aan het begin en aan het einde. Het slot zou weleens tot de nodige emotie kunnen leiden”, zo verwachten tekstschrijver George Huisman en regisseur Adri van Sleen.

Cabaret Terug naar Steenwijk stond in 2019 voor het laatst op het podium. Inmiddels heeft de cabaretgroep de nieuwe voorstelling al zo goed als klaar.

Cabaret Terug naar Steenwijk stond in 2019 voor het laatst op het podium. Inmiddels heeft de cabaretgroep de nieuwe voorstelling al zo goed als klaar. Foto: Adri van Sleen

Wi’j ruum’n de zolder op ’, zo heet de voorstelling dit jaar. Nou ja dit jaar? Er passeren ook onderwerpen uit Steenwijk stad de revue uit coronatijd die opgepoetst zijn omdat ze ook nu nog actualiteitswaarde hebben. Vandaar de grote zolderopruiming. Twee jaar op rij kon het niet. Plannen om het later te doen sneuvelden uiteindelijk. „Want in februari of maart heb je niet de geest van oudejaarsvisite. Terug naar Steenwijk houdt eigenlijk in dat mensen naar Steenwijk komen om hier met vrienden en familie oudejaarsavond door te brengen en in veel gevallen het cabaret te bezoeken.”

Nieuws

menu