Cadeautjes met een Indisch tintje: Dierenpark Taman Indonesia opent webshop

De Sint-Spekkoek is populair.

Sinds kort kun je de tropische sfeer van het dierenpark Taman Indonesia aan Kallenkote 53 ook in de winter in huis halen. Onlangs startte het park namelijk met een eigen webshop op haar website. Je kunt nu supergemakkelijk allerlei lekkers en moois met een Indisch tintje snel thuisbezorgd krijgen. Ideaal voor originele Sint- en Kerstcadeautjes!

Food / Makanan

Ook al sluit het park in de wintermaanden december en januari haar poorten, de liefhebbers kunnen er nu toch terecht via de splinternieuwe webshop ( https://www.taman-indonesia.nl/Webshop ). Al een paar dagen na de start blijkt al dat er veel belangstelling voor is, onder meer voor de categorie Food (Makanan in het Indonesisch!). Uiteraard is in deze Sinterklaastijd vooral de Spekkoek Sinterklaas-letter populair. Als extra actie gaat er van iedere verkochte letter één euro naar de Bali Bird Foundation in Indonesië. Bestellen kan tot 25 november.

Een andere bestseller zijn de ambachtelijk gemaakte Pandan-bonbons. Geen wonder, want ze zien er prachtig uit en smaken verrukkelijk. Onlangs is daar nog een nieuwe smaak bij gekomen: de unieke Durian-bonbons, met de bijzondere smaak van deze typisch Aziatische vrucht.


Boeken en verse specerijen

Een boek is altijd een fijn cadeau om te geven én te krijgen. Een kleine greep uit de speciale collectie in de webshop: ‘Indo’ (het nieuwste boek van Marion Bloem), ‘De kookbijbel van de Indonesische keuken’ (van Maureen Tan) en het leuke kinderboek ‘Waar is mijn noedelsoep?!?’ (van Reza en Chee-Han Kartosen—Wong, gezien in DWDD).

Naast boeken zijn er ook unieke kunstkaarten en, ook heel bijzonder, pakketjes met vers geoogste kruiden uit de eigen tropische specerijentuin van Taman Indonesia te koop. Je kunt kiezen uit blaadjes Daun Salam, Pandan en Jeruk Perut.

Taman Indonesia Gift Box

Helemaal feestelijk (en gemakkelijk) zijn de met zorg samengestelde Gift Boxen met voor elke portemonnee wat wils. Zo is er een Uitjes-pakket, een Lekker Eten-pakket en natuurlijk een Verrassingspakket.

Voor wie het park nog extra wil steunen, is er ook nog volop keuze uit de eigen merchandise-producten. Een leuke knutselset om je eigen mini wayang-theater in elkaar te knutselen met Daantje de Kaketoe! Speel met de dieren van Taman Indonesia een schimmenspel in je eigen woonkamer. Ook staan de bijzondere kunstkaarten online, gemaakt door kunstenaars, tekenaars en illustratoren met een binding met het park. Met deze speciale limited editions worden de verhalen van de dieren vertelt in corona-tijd.

Of verras iemand met een cadeaubon voor een gratis bezoek met lekkers te eten en drinken. Zo komt iedereen de winter wel door!

27 November - kookworkshop Indonesian Streetfood

Op 27 november komt chefkok Stanly Rutten lekkere Indonesische snacks maken.
Samen met de deelnemers maakt Stanly onder andere Lemper, Loempia en Pangsit, handzame hapjes die een link hebben naar een authentiek Indonesisch gerecht. De eis is natuurlijk dat je het gemakkelijk uit het vuistje kan eten. Na het kokkerellen wordt gezamenlijk alles gezellig op gepeuzeld!

Aanmelden kan via de website: https://www.taman-indonesia.nl/Agenda/Workshop-Indonesian-Streetfood


Wintersluiting

In de maanden december en januari is het park even gesloten om weer het noodzakelijke onderhoud aan alle dierenverblijven en gebouwen te plegen. En uiteraard ook om tijd te hebben voor weer nieuwe plannen en projecten. Vanaf 1 februari 2022 is het publiek weer van harte welkom om te komen kijken.

Over dierenpark Taman Indonesia

Een bezoek aan Taman Indonesia is een geliefd uitje voor zowel de kinderen als de ouders en opa’s en oma’s. Niet voor niets is het dierenpark dit jaar weer genomineerd voor de verkiezing van Het Leukste Uitje van Overijssel van de ANWB. Taman Indonesia is een tropisch thema-dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturongs, de Loewaks en Maleise Bosuilen. Daarnaast kun je er genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen in de toko. Voor kinderen is er o.a. een wildernisspeeltuin, verkleedhoek met Indonesische klederdrachten, en een leuke vogelspeurtocht om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

E-tickets

Om zeker te zijn van een plekje wordt aangeraden e-tickets te reserveren op de website van Taman Indonesia. Het park volgt de RVIM-richtlijnen omtrent het Corona-virus.

Nieuws

Meest gelezen

menu