Gemeente Steenwijkerland start campagne voor goede fietsverlichting

Wethouder Marcel Scheringa deelde gratis lampjes uit en ging in gesprek met jongeren. Foto: Wilbert Bijzitter

De gemeente Steenwijkerland houdt in samenwerking met de provincie en Bureau Kragten een fietsverlichting campagne om jongeren bewust te maken van het belang van fietsverlichting.

Het campagneteam was woensdagmiddag te vinden bij SG Eekeringe, waar wethouder Marcel Scheringa gratis fietslampjes uitdeelde en met leerlingen in gesprek ging over het belang van goede fietsverlichting.

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting.

Uit een rapport over tweewielers in Nederland van de branchevereniging RAI en BOVAG blijkt dat bijna 80 procent van de fietsers met werkend voor en achterlicht fietst. Deze toename komt omdat fietsen steeds vaker goed werkende automatische verlichting hebben. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Jongeren zijn een kwetsbare groep in het verkeer en om te zorgen dat ook zij veilig op weg gaan is het belangrijk dat ze bewust zijn van de gevaren van fietsen zonder licht.

Vanmiddag (donderdag 15 december) is het campagneteam vanaf 16.00 uur bij voetbalvereniging d’Olde Veste ’54 aan de Parallelweg en vrijdag 16 december vanaf 16.00 uur bij het station. Er worden gratis fietslampjes uitgedeeld aan fietsers.

Nieuws

menu