Cantica Sacra geeft uitgesteld jubileumconcert in de Grote Kerk

Eindelijk kan het jubileumconcert van Cantica Sacra doorgaan. Foto: Jan Vredenburg

Het koor Cantica Sacra heeft alle reden om een loflied aan te heffen. In 2020 zou het 40-jarig bestaan gevierd worden met een jubileumconcert dat, zoals bekend, enkele malen uitgesteld moest worden vanwege de coronapandemie. Maar nu, na twee jaar afwezigheid, is Cantica terug en het koor kijkt ernaar uit het publiek weer te ontmoeten!

Regelmatige concertbezoekers hebben ongetwijfeld gemerkt dat Cantica Sacra sinds een aantal jaren veel muziek van jonge, hedendaagse componisten op het programma heeft staan. Aansprekende, harmonieuze en goed in het gehoor liggende werken die met veel plezier door het koor ingestudeerd en uitgevoerd worden. In dit kader is deze keer dan ook gekozen voor het loflied ‘Jubilate Deo’: een compositie uit 2016 van de Amerikaan Dan Forrest. De tekst van het Jubilate Deo is die van de aloude Psalm 100 ‘ Juicht de Heere, gij ganse aarde’ . De componist maakt gebruik van zeven verschillende talen en muzikale invloeden uit verschillende werelddelen. Amerika, het Midden-Oosten, China, Afrika, Latijns-Amerika... ze komen allemaal langs! En in de finale komen opnieuw de verschillende culturen, talen en tijden aan bod, zodat de hele wereld als het ware met één stem zingt: ‘omnis terra, jubilate!’


Met veel genoegen nodigt Cantica Sacra, zoals altijd onder leiding van de bevlogen Claartje van Dokkum, de liefhebbers van koormuziek uit voor dit feestelijke concert op zaterdag 23 april om 20.15 uur in de Grote Kerk te Steenwijk. De muzikale begeleiding is in handen van een Kamerorkest, bestaande uit strijkers, hout- en koperblazers, harp, vleugel en slagwerk.

Kaarten aan de kerk €20,- en in voorverkoop a €17,50 verkrijgbaar bij koorleden, Foto Jan Vredenburg of via de website www.canticasacra.nl. Jeugd t/m 16 jaar heeft gratis toegang. Verder krijgen studenten op vertoon van schoolpas of studiekaart nog eens €5,- extra korting. Het concert begint om 20.15 uur; de kerk is open vanaf 19.15 uur.

Nieuws

menu