Cast De Voorzienigheid bijna klaar voor première

Donderdag 9 september is de première van het theaterstuk De Voorzienigheid in de RK-kerk van Steenwijkerwold. Zijn de 35 acteurs er klaar voor? Bijna, bleek zaterdagochtend bij de repetitie in Theaterzaal van De Meenthe.

In de Meenthe is zaterdagochtend en -middag volop geoefend voor de uitvoering van De Voorzienigheid.

In de Meenthe is zaterdagochtend en -middag volop geoefend voor de uitvoering van De Voorzienigheid. Foto: René Wiegmink

Lucina Bolding zit op de eerste rij van de Theaterzaal. De cast speelt de hele voorstelling van De Voorzienigheid achter elkaar door. Af en toe legt de regisseur uit Nijeveen de voorstelling even stil om een aanwijzing te geven. „Dat was wat lauw, ik wil dat jullie met meer bombarie opkomen,” zegt ze tegen drie nozems. Henk Vording, die de hoofdrol van pastoor Muiteman voor zijn rekening neemt, zegt in de pauze dat hij persoonlijk klaar is voor de première. „Vandaag moeten we met elkaar zorgen dat alles goed op elkaar aansluit en zetten we de puntjes op de i.” Voor de Steenwijker, die ook al een hoofdrol in Razzia vertolkte, is het een nieuwe ervaring om een geestelijke te spelen.