Charismatisch duo Frédérique Spigt en Annet Malherbe zijn terug met Elvis Never Left The Building Part II

Frederique Spigt & Annet Malherbe 12-04-2022 Foto: Patricia Steur

Na hun succesvolle tour in 2015 zijn Frédérique Spigt en Annet Malherbe terug met een ode aan The King of Rock-’n-Roll. Met Elvis Never Left The Building Part II breiden Spigt en Malherbe hun muzikale bewijsvoering, dat de King nog altijd springlevend is, verder uit. Het duo is op zaterdag 17 december te zien in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

Hartsvriendinnen Frédérique Spigt en Annet Malherbe besloten in 2015 op initiatief van Spigt de illustere ‘founder of rock-’n-roll’ te eren met een optreden waarover de Volkskrant al meldde: ‘Tot aan de achterste rij rock-’n-rollen op Hound Dog en Jailhouse Rock. Spigt en Malherbe zingen met volle overgave en vormen bovendien een charismatisch duo’. Deze tour bleek een groot succes en bracht menig publiek in de heupwiegende beweging. En dat vraagt natuurlijk om meer.

Deze keer vertolken ze het legendarische oeuvre met behulp van het Noordpool Orkest en pianist Roel Spanjers. De twee ‘Queens of Rock-’n-roll’, de pianist, de bigband, de strijkers en de houtblazers touren door het hele land in de maanden november, december en januari.

Liefde voor het orkest

De iconische zanger Elvis Presley had een grote liefde voor het orkest. Met de show The Wonder Of You van het Royal Philharmonic Orchestra werd al eens de illusie gecreëerd dat Elvis nog leefde. Het publiek zag The King geprojecteerd op een scherm terwijl het orkest de rock-’n-roll een extra opzwepende lading gaf. Nu zal het Noordpool Orkest, onder de bezielende leiding van dirigent Reinout Douma, en soul en rhythm-and-blues pianist Roel - Mississippi - Spanjers, de ideale begeleiding vormen van Spigt en Malherbe.

Dat Elvis nog altijd zo’n grote rol speelt in ons culturele bestaan blijkt uit de film Elvis van Baz Luhrmann die momenteel in alle bioscopen draait en op HBO Max te zien is. Zo kun je eerst in het levensverhaal van The King duiken en vervolgens in levende lijve de kroonluchters van het plafond dansen tijdens Elvis Never Left The Building Part II. Het publiek kan zijn hart ophalen aan prachtige ballades en heerlijke rockers. Wederom verwachten de Queens zalen vol meezingende mensen, dansende dames en huilende heren.

De Elvis Never Left The Building Part II is te zien op zaterdag 17 december in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, aanvang 20.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop. www.demeenthe.nl

Nieuws

menu