Chris Groen en Frans Klozen lid van verdienste bij Olde Veste

Van links naar rechts. Chris Groen, Olde Veste voorzitter Elbert Jan Hesse en Frans Klozen. Foto: Jacob Westra

Wanneer het aan het bestuur en leden van Olde Veste ligt zal de club in de komende jaren een metamorfose ondergaan. Een nieuw kledingplan, nieuwe kunstgrasvelden, een nieuw clubgebouw en een hoofdveld met uitstraling.

Veel leden, waaronder opmerkelijk veel jonge senioren, hadden de moeite genomen om de gang naar de aula van de RSG aan de Lijsterbesstraat te maken. Niet alleen om het boekjaar 2020/21 door te nemen, maar ook om de ambitieuze plannen van het hoofdbestuur aan te horen. Voorzitter Elbert Jan Hesse begroette de leden op de ongewone locatie. „In ons eigen clubgebouw kunnen we de corona regels niet na leven en hier wel. Dus de keuze was niet lastig“.

Duizendpoot

Voor twee mensen was het een zeer bijzondere avond, want Chris Groen en Frans Klozen kregen de versierselen van lid van verdienste opgespeld. Chris Groen, inmiddels meer dan vijftig jaar lid, was belangrijk voor het clubblad, speler, leider en de initiatiefnemer voor het G Voetbal bij de club, terwijl Frans Klozen zich al jarenlang verdienstelijk maakt. Een duizendpoot binnen het clubgebouw.

Dirk Gerrits nam met plezier de voetbaltechnische zaken door. „Het eerste, tweede en vierde elftal staan bovenaan, dus geen reden om te klagen. De dames staan in de middenmoot. Bij de jeugd is het momenteel kwalitatief allemaal iets lastiger, maar dat is ook een uitdaging“.

Goede cijfers

Henk Zwoferink kon goede cijfers laten zien met een kleine plus. „Maar de kantine is het grootste gedeelte van het jaar dicht geweest anders hadden een hele goede plus kunnen draaien. Het is bewonderenswaardig dat leden en sponsoren in de coronatijd de club zijn blijven steunen. Door het gemis van een aantal grote acties zijn het niet de cijfers geworden die we graag wilden“, aldus de penningmeester. De kascommissie gaf decharge waarna de leden de financiële commissie met een groot applaus bedankten.

Martijn Strijker gaf een kijkje in de keuken over zijn activiteiten van het afgelopen jaar. Daaruit bleek dat de aangeschafte zonnepanelen hun bijdrage al leverden. Verder liet de clubman zijn licht schijnen over de inkoop van materialen en het nieuwe kledingplan.

Jubilarissen

Op bestuurlijk vlak werd er afscheid genomen van Jan Kik en Jacques Wagteveld. Bestuurslid Benno Hellinga bracht niet alleen de leden op de hoogte over de toekomstplannen om het hoofdveld aan te pakken maar mocht ook de jubilarissen voor het voetlicht zetten. Imme Groenwoud, Rick Vis, Michel Holleboom, Andre Smit en John de Boer kregen hun speldje vanwege het 40 jarige lidmaatschap terwijl Klaas Brinkman, Richard Klein en Lars Pen hun kleinood voor het 25 jarig lidmaatschap in ontvangst mochten nemen.

Nieuws

menu