Christelijke Plattelandsvrouwen Steenwijk e.o. viert 60-jarig bestaan

Zondag 13 februari is het precies 60 jaar geleden dat de Chr. Plattelandsvrouwen Steenwijk e.o. is opgericht. „Vanwege de coronabesmettingen hebben we ons jubileumfeest uitgesteld naar maandag 25 april,” vertelt bestuurslid Tine de Groot Boersma-van Solkema. „Een officieel programma voor dit feest wordt nog samengesteld. Wel is er al een jubileumkrant gemaakt, die bij alle leden thuis is bezorgd.”

Van links naar rechts: Geeske Nijenhuis, Jenny Kooij, Tine de Groot Boersma, Jo van Ittersum (met bloemen), Wiepie Kroon en Gerdi van den Broek.

Van links naar rechts: Geeske Nijenhuis, Jenny Kooij, Tine de Groot Boersma, Jo van Ittersum (met bloemen), Wiepie Kroon en Gerdi van den Broek. Foto: Sieb van der Laan

„De vereniging is op 13 februari 1962 opgericht en de directe aanleiding was dat de Chr. Boeren en Tuinders Bond (CBTB) en de Christelijke Plattelandsvrouwenbond afdeling Overijssel een afdeling wilden oprichten in Noord-West Overijssel,” vertellen de bestuursleden. Naast Tine de Groot Boersma bestaat het huidige bestuur uit Wiepie Kroon, Gerdi van den Broek, Jenny Kooij en Geeske Nijenhuis. Lid van het allereerste uur is Jo van Ittersum-Klei en zij is nog steeds lid van de vereniging. Wij hebben haar afgelopen week thuis bezocht met een bloemetje en attentie om haar in het zonnetje te zetten.”