Circus Snor komt naar Steenwijk!

Het clownsorkest.

Het clownsorkest.

Net als vorig jaar geen grootschalige Vestingfeesten op woensdag in de Steenwijker binnenstad, maar dit jaar worden er in de maand juli wel elke woensdag activiteiten georganiseerd. Woensdag is het Circusdag.

Het belooft woensdag een gezellige en vrolijke dag te worden in de Vestingstad. Vanaf 11.00 uur is Circus Snor op de Markt te vinden. Voor de kinderen zijn er allerlei circusactiviteiten en workshops. Ze kunnen deze dag zelf ervaren hoe het is om circusartiest te zijn. Er kan gereden worden op gekke fietsen, er zijn nostalgische spelletjes, een lesje koorddansen mag niet ontbreken en onder begeleiding van echte clowns en acrobaten worden de leukste capriolen aangeleerd.


Verantwoord genieten

De Markt is een grote circuspiste. Er zijn lachspiegels, verschillende shows, de Kop van Jut is erbij en iedereen kan op de foto als sterke man of vrouw. En om het geheel compleet te maken kan er een ritje worden gemaakt in de luchtschommel en voor ieder kind is er een gratis suikerpin. Wel moet rekening gehouden worden met de coronamaatregelen daarom is de Markt afgezet en is er een ingang en uitgang zodat de bezoekersstromen in goede banen worden geleid.


Muziek & entertainment
Nadat de Scutterie om 11.00 uur de officiële opening heeft verzorgd en de vlag in top is gehesen is er in de winkelstraten volop vertier. Er zijn muzikanten, steltlopers en ook hier proberen clowns en acrobaten de bezoekers aan de Vestingstad op te vermaken. De winkels hebben hun aanbiedingen uitgestald. zijn om 18.00 uur gesloten maar langs de terrassen gaat de muziek door tot middernacht. Extra redenen om een hapje te gaan eten in de stad.


Kinderrommelmarkt

Dit jaar kunnen de kinderen hun spulletjes weer verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. Bij de Grote Kerk kunnen ze zelf een plekje uitzoeken vanaf een uur of half acht in de ochtend. Om 12.00 uur moet de rommel, snuisterijen en speelgoed verkocht zijn en wordt de rommelmarkt gesloten. Voor degene die nog even van het uitzicht wil genieten is het mogelijk om de toren te beklimmen. Dit zijn onderdelen van het vaste programma dat er iedere woensdag is. Een compleet overzicht is op de website te vinden.

Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl .


Vast programma

· Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Live muziek en entertainment tot 0.00 uur

· Torenklimmen

· Kinderactiviteiten

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Wandeling over de stadswallen

· Vestingdienst

Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, wandel- en fietsroutes en de ‘Verhalen van Steenwijk’ zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11 in Steenwijk. Welkom in de Vestingstad!