Clubs voetballen dit weekend voor promotie via nacompetitie of knokken voor lijfsbehoud in hun klasse

VHK uit Sint Jansklooster mag proberen om via nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. Foto: Frens Jansen

De reguliere competitie bij de voetbalamateurs werd in het Pinksterweekend afgesloten. De komende weken mogen diverse clubs uit stad en regio nog een gooi naar promotie doen via de nacompetitie. Anderen moeten knokken voor lijfsbehoud in de klasse waarin ze nu voetballen.

VHK uit Sint Jansklooster mag proberen om via nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. Zaterdag is daarvoor de eerste wedstrijd. Die wordt thuis gespeeld op sportpark Monnikenmolen. Tegenstander is Blauw Wit 66 uit Holten. In de vijfde klasse G pakte Vv Steenwijk door de magere 0-1 zege bij SVBS’77 in Belt-Schutsloot de derde periodetitel.

De rood-witters bleven daarvoor nipt buurman Steenwijker Boys voor op doelsaldo. Steenwijk voetbalt zaterdag uit tegen het Friese Eastermar. Die wonnen de eerste periode in de vijfde klasse C.

Zondagclubs

Van de zondagclubs moeten vanaf dit weekend meer clubs aan de bak. VENO uit Vollenhove mag zelfs een poging doen om in het nieuwe seizoen uit te komen in de eerste klasse. Daarvoor begint VENO met een uitwedstrijd tegen Valthermond. Steenwijkerwold promoveerde vorig seizoen van de vierde naar de derde klasse en heeft nu zelfs een kans om een jaar later de tweede klasse te bereiken. De rood-zwarten voetballen zondag uit tegen het Groningse Sellingen. Dat is de winnaar van de tweede periode in de derde klasse C.

Oldemarkt kwam wat gelukkig in het bezit van de derde periode in de derde klasse D. De voetballers uit de voormalige gemeente IJsselham beginnen de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse uit bij HOC in Odoorn. Dat is de winnaar van de derde periode in de derde klasse C. Oldeholtpade speelt in de eerst ronde thuis tegen Twedo. Kuinre maakt nog kans op promotie naar de vierde klasse. De roodhemden spelen daarvoor zondag eerst thuis tegen Houtigehage.

Nieuws

menu