College bezoekt jarige Buro Noord

Het college op bezoek bij Buro Noord. Eigen foto

Buro Noord (onderdeel van DAGnl) is gevestigd in Den Dolder in Steenwijk en bestaat dit jaar ruim tien jaar. Ter ere van hun tienjarig bestaan bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek. In het historische bedrijfspand De Dolder kregen zij een rondleiding en maakten ze kennis met verschillende regionale projecten waar Buro Noord aan werkt.

Tien jaar geleden startte ingenieursbureau Buro Noord onder leiding van Fred Henniphof. Inmiddels werkt het bedrijf al enkele jaren vanuit het gerenoveerde pand De Dolder aan het Dolderkanaal. Inmiddels heeft Buro Noord aan verschillende projecten in de regio Steenwijkenland gewerkt. Henniphof: Zoals de voorbereiding en begeleiding van de vervanging beschoeiing in Giethoorn. Maar ook het omgevingsmanagement en toezicht voor de realisatie van fietspaden in Steenwijkerland. Voor de gemeente Meppel houden wij toezicht tijdens de rioolwerkzaamheden in de wijk Koedijkslanden. Aan deze projecten werken we met een team dat inmiddels uit en kleine twintig collega’s bestaat. Ervaren en jonge techneuten zowel uit deze regio als daarbuiten. We hebben ook altijd ruimte voor leerwerk- en stageplekken of duaal studenten. Want we vinden het belangrijk om jongeren op te leiden en kennis te laten maken met het werkveld.”

Veel en brede kennis

Het bedrijf is niet alleen in het aantal medewerkers gegroeid. Ook het aantal expertises binnen de moederorganisatie DAGnl is gegroeid. Henniphof: „De basis is nog steeds de civiele techniek. Inmiddels hebben we binnen DAGnl ook collega’s op het gebied van landmeten, ecologie, archeologie, niet-gesprongen explosieven, bodemonderzoek en -advies, stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling. Als relatief kleine organisatie hebben we zo veel en brede kennis in huis. Dit sluit naadloos aan op de projecten waar we aan mogen werken. Naast dat we onze opdrachtgevers hierdoor optimaal kunnen ontzorgen maakt het voor onszelf de projecten ook veel uitdagender.”

Nieuws

menu