Column Door de ogen van... André Lampe: Buon Appetito!

Het pand waar voorheen de bloemenzaak van Bep Munsterman zat en waar New York Pizza nog dit jaar een vestiging wil openen. Sieb van der Laan

Bij het online lezen van de reacties over het bericht dat New York Pizza nog steeds een franchisenemer zoekt voor locatie stationsplein Steenwijk is één ding overduidelijk: het enthousiasme van culinair Steenwijk over de zoveelste pizza-onderneming in onze stad is ver te zoeken.

Er zijn ook lokale fijnproevers die liever andere letters van het alfabet aan de gevel van het stationsgebouw zien verschijnen. Die zien liever de letters KFC oplichten in plaats van NYP. Uit een onderzoek schijnt gebleken te zijn dat er veel kansen liggen voor nog een pizza-onderneming in onze gemeente. De onderzoekers onderbouwen hun stelling met de volgende woorden: ‘de concurrentie is laag en de gemiddelde uitgave per inwoners hoog’. Het zal wel aan mij liggen, maar ik keek toch enigszins op van deze stelling. Mede met het oog op de huidige inflatie, die ook niet aan ons Steenwijkers voorbij gaat.

Ach, het is mij om het even hoeveel pizzeria’s - of wat er voor door moet gaan - Steenwijk straks gaat tellen, maar we lijken toch aardig voorzien. De concurrentie gaat moordend worden, zegt mijn nuchtere boerenverstand. Persoonlijk zit ik ook niet op een New York Pizza vestiging te wachten. Ik zie hun reclames op televisie, met kreten als It’s The Dough , Damn Tasty , en Freakin’ Fresh . Het zal allemaal wel, maar dat soort kreten zal mij niet over de streep trekken om een bestelling te plaatsen. Over smaak valt niet te twisten, maar als ik een pizza wil dan graag één die met liefde is gemaakt en neigt naar een authentieke pizzeria.

Delizioso

Recentelijk heb ik nog een paar pizza’s besteld bij Casa Nova aan de Woldpromenade en dan weet ik dat ik een pizza krijg, waarvan ik na het verorberen niet denk Damn Tasty of It’s The Dough . Omdat de pizza authentiek smaakt, gooi ik de Italiaanse kreet Delizioso in de ether. Pasquale Scamacca verstaat zijn vak. Ik weet dat bij grote pizzaketens veel verscheidenheid is aan pizza’s en in allerlei soorten en maten en het moet snel en voor een scherpe prijs, maar een authentieke pizza is mij persoonlijk anders van smaak. Maar nogmaals, over smaak valt niet te twisten.

Naast Casa Nova hebben we nog La Gondola, Mido , Mo’s place, Domino’s, Markt 74, Steenovenland en Sphinx. En als er een franchiseondernemer is gevonden ook nog een New York Pizza. Er valt wat te kiezen voor de pizzaliefhebber... Buon appetito!

Nieuws

menu