Column Door de ogen van... André Lampe: Fashion & voetbal

André aanschouwt langs de rode loper. Foto: Wilbert Bijzitter

Vorige zaterdag was een schitterende voorjaarsdag met volop zon en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Mijn plan voor deze dag had ik al klaarliggen. Eerst maar naar het zonovergoten centrum, want ik was benieuwd hoe onze lokale modellen weer over de catwalk zouden paraderen. Het blijft steeds weer een grappig gezicht om bekenden in dit event te zien deelnemen.

Bij Leads stond Marry Prins druk te regisseren en te klappen om haar modellen gemotiveerd over de loper te krijgen. Marry had last van afzeggingen en moest improviseren. Ik zag zowaar mijn oud-collega en thans La Barca uitbater Juan Marrozos als uitverkoren model naar buiten komen. Juan lachte als een boer die kiespijn had, maar sloeg zich er moedig doorheen. Een stukje verderop lag midden in de Oosterstraat een catwalk die ongeveer de lengte van een voetbalveld besloeg. Mode voor een ieder schoot aan het oog voorbij.

Opvallend model was Roel Noord van de gelijknamige fashion winkel, die dacht: “Ik heb niet voor niets sneakers aan!” Roel ging als de brandweer. Het leek wel of hij in training was voor de avondvierdaagse. Respect trouwens voor de lokale modellen van de badmode en lingerie. Het is moedig om je bijna nietsverhullend zo te presenteren tegenover je plaatsgenoten. Ze deden het met verve en het zag er goed uit hoor, dames.

Met veel grandeur

Leuk om bij de jeugdige modellen wat oud-klasgenootjes van mijn dochter gezien te hebben. Lisa ter Horst en Joleintje Weije, straalden als volleerde modellen. Och, bij Salsa zag ik naast de vaste en trouwe modellen van Annet Oost zowaar een voor mij althans, nieuw belegen talent paraderen bij het elitekorps van Salsa. Nannette Geertsma presenteerde zich als een geroutineerd model die statig met veel grandeur flaneerde over het rode pluche in de Woldpromenade. Mocht manlief Bert op de jaarlijkse vakanties in Italië denken ‘wat kijken die Italianen toch naar mijn vrouw’, dan is dat vanaf nu opgehelderd. Italianen hebben oog voor stijl en grandeur, waarvan akte.

Leuk en bij vlagen goed voetbal

Dat was ook het laatste wat ik zag van dit evenement, de tijd begon voor mij te dringen. Als supporter van VV d’Olde Veste’54 wil je geen thuiswedstrijd missen, dus als een speer van de rode loper naar het groene kunstgras aan de Parallelweg. De trotse nog ongeslagen koploper van de eerste klasse E speelt leuk en bij vlagen goed voetbal en ondanks het gelijke spel van deze middag tegen Winsum staat OV nog altijd riant aan kop gaan om promotie naar de hoofdklasse te verwezenlijken.

Het is lang stil geweest zonder echte evenementen in ons leven door dat vermaledijde coronavirus. Na een zaterdag zoals vorige week, kan ik met een gerust vaststellen: er is weer leven in de brouwerij!

Nieuws

menu