Column Door de ogen van... André Lampe: 'Ik kijk nergens meer van op...'

Doggygolf is een spel waarbij de hond met zijn neus en eventueel met behulp van de poten een bal in een hole moet duwen. Foto: Overhonden.nl

De jaarwisseling was zoals gewoonlijk weer een kwelling voor ons favoriete huisdier, de hond. Die heeft het zwaar te verduren gehad met al dat geknal aan de kop. Mocht u nou denken: ‘mijn hond moet ontstressen’, dan heb ik goed nieuws.

Want er is wat nieuws op de markt voor uw trouwe viervoeter. Toen ik het las probeerde ik het ook direct te visualiseren. Ik zeg wel eens gekscherend: “Ik kijk nergens meer van op in het leven”, maar toch. Ik was nu toch enigszins verrast.

Huisdieren doen het goed in onze samenleving en de hond is populair. Ik vind het ook altijd grappig als een die-hard hondenliefhebber zegt: ‘Je krijgt meer liefde van een hond dan van een mens.’ Of wat je ook wel hoort: ‘Een hond is trouwer dan een mens”. Om het te relativeren zeg ik wel eens: hij kan ook nergens heen, want als je met de trouwe viervoeter een rondje gaat lopen, zit dat beestje aan een riem. Ontsnappen is dan geen optie...

Doggygolf

Maar wie ben ik om over deze stellingen te twijfelen... Maar relativeren mag altijd. Het goede nieuws is, uw trouwe viervoeter kan op een nieuwe sport genaamd ‘doggygolf’. Een golfset kopen is niet nodig, want de hond moet het spel spelen met zijn snuit en mag daarbij zijn poten ook nog eens gebruiken. Coachen van de hond mag, maar u moet wel buiten de baan blijven.

Het spel is in onze regio geïntroduceerd door Sylvia de Haan, waarvan je eerder had verwacht met zo’n achternaam, dat Sylvia het pluimveegolf een boost had willen geven. Maar Sylvia blijkt zeer begaan te zijn met honden. Dat moet ook wel, als je het aanbieden van hondencursussen als beroep kiest. Opiniepeiler Maurice de Hond was eigenlijk een mooie optie geweest als echtgenoot, dan was de cirkel rond geweest. Maar ja, als er een lieve, knappe en trouwe haan in je leven voorbij komt, in dit geval genaamd Jeroen, die ook nog eens kraait als een jonge god, dan laat je die niet schieten. Begrijpelijk, liefde laat zich niet sturen.

Competitie

Uhhh.. Ik dwaal nu enigszins af, merk ik. Sylvia stuitte dus in haar ontdekkingsreis naar cursussen voor hondenbezitters op het nieuwe fenomeen doggygolf. Het schijnt vooral in Duitsland populair te zijn. Daar worden zowaar hele competities afgewerkt om zodoende te bepalen wie zich de nieuwe Tiger Woods van onze oosterburen mag noemen. Creatief bedacht blijft het wel, doggygolf, je moet er maar opkomen. Het moet alleen nog even indalen, dat doggygolf.

Ik heb vrienden en kennissen genoeg die een hond bezitten en mochten we eens wat willen afspreken met de vriendenclub en één van de good old boys zou zeggen: ‘Dan kan ik niet, want mijn hond moet golfen’, dan zal er toch even een stilte vallen in ons gezelschap en daarna zal er vast iemand zeggen: ‘Ik kijk nergens meer van op...’

Nieuws

menu