Column Door de ogen van... André Lampe: Teddy’s Army on tour

Michael Laidler, de opa van Frankie Sherwood staat links vooraan met groene jas. Derde van links staat Ted Helweg. Aangeleverde foto

Uit de muziekwereld kennen we ‘Frankie goes to Hollywood’ en uit de steenwijker voetbalwereld zijn we bekend met ‘Teddy goes to Newcastle’.

Teddy Helweg is een vurig Newcastle United supporter en gaat waar mogelijk richting Engeland om zijn geliefde NUFC aan te moedigen. Door de jaren heen heeft Teddy veel vrienden gemaakt onder de supporters van deze Premier League club en daar kijk ik niet van op. Helweg is outgoing en legt makkelijk contact, zo ook met Michael Laidler, een man met een missie. Laidler wil de gedachte aan zijn op vierjarige leeftijd overleden kleinzoon Frankie Sherwood levendig houden en organiseert daarom jaarlijks een benefietwedstrijd om The Frankie Memorial Cup ter nagedachtenis aan zijn overleden kleinkind, die overleed ten gevolge van neuroblastoom.

De benefietwedstrijd is doorgaans een lokale gebeurtenis, maar door Teddy Helweg, die geraakt was door het verhaal van Laidler, krijgt de testimonial nu een internationaal karakter. 12 mei reist Teddy’s Army, bestaande uit het derde elftal van VV Steenwijk af met de veerboot richting North Shield. Doel van dit event is om zoveel mogelijk geld te generen voor de Frankie Sherwood Foundation en stichting Kika, op steunactie.nl kunt u de link vinden voor een donatie voor deze hartverwarmende actie.

Uitstekende gids

Prachtig dat Teddy zijn teamgenoten zover heeft gekregen om hierin te willen participeren. Het is niet niks even naar Engeland om een potje te voetballen, het kost je toch geld en vrije dagen. Ze zullen er ook geen spijt van krijgen. Teddy Helweg is een uitstekende gids, kent Newcastle en omstreken op zijn duimpje en heeft informatie over de stad en streek, waar Wikipedia nog jaloers op zou worden. De crowdfunding voor de foundation en Stichting Kika is reeds begonnen. De aftrap in deze werd door Teddy’s Army zelf gegeven. In samenwerking met Slijterij Bij Bert werd er vorige week zaterdag een bierproefavond georganiseerd. Niet onverstandig trouwens als je naar Engeland wilt afreizen. Kreuze Tanken en Wassen participeert ook mee in de actie, wereldkundig gemaakt via een ludieke clip waarin Gerald Meijer gehuld in een leeuwen pak, fraaie dansmoves à la Michael Jackson ten tonele spreidde.

‘You’re a good lad’

Of Teddy’s Army de wedstrijd wint of verliest, dat maakt geen bal uit. Het gaat om de nagedachtenis aan een jonge Engelse kleuter levendig te houden, die wreed door een vreselijke ziekte uit het leven werd weggehaald. Teddy Helweg begrijpt dat. En heel misschien hoort Teddy na de wedstrijd, ’s nachts in zijn slaap, wel een zacht jongensstemmetje vanuit het hiernamaals, dat zegt ‘thanks Teddy, you’re a good lad’.

Dat is hij ook zeer zeker. Teddy Helweg snapt waar het om draait in het leven…

Nieuws

menu