Columns Lampe populair: drukke signeersessie bij Primera Steenwijks Boekhuys op Koopzondag

André Lampe voorziet de boeken van een persoonlijke boodschap.

André Lampe voorziet de boeken van een persoonlijke boodschap. Foto Mediahuis Noord

André Lampe, columnist van deze krant, heeft het niet zo op met verjaardagen en verjaardagsfeestjes. Maar ter ere van zijn 60e verjaardag had zijn vriend Richard Bollema van Primera Steenwijks Boekhuys een grote verrassing: een selectie van zijn wekelijkse columns verzameld in een boek. Dit boekwerk, ‘Door de ogen van... André Lampe’, is afgelopen week gepresenteerd en vanmiddag, zondag 27 november, tijdens de Koopzondag was André zelf in de winkel aanwezig om de verkochte boeken van een persoonlijke boodschap te voorzien.

Dat was een bijzonder mooie actie, en André was er de hele middag druk mee. Het bleef maar doorstromen met fans van zijn columns, waaronder veel ‘Gagelnezen’. De meesten lieten het boekwerkje mooi inpakken door Richard en Jeanet Bollema. Een leuk cadeau voor de feestdagen. En André vond het best gezellig. Voor iedereen nam hij tijd voor een praatje.

In het boekwerk, met mooie tekening van Géwout Esselink op de kaft, passeren veel Steenwijkers de revue, waaronder een aantal die helaas niet meer onder ons zijn, zoals ome Cor, Stokkie, Ger Vos, Henk van Engelen, Jan Bruinewoud en nog veel meer, maar ook wijdt ‘Lampie’ veel columns aan zijn favoriete hobby: voetbal en aan Steenwijker tradities als torenvreugde en de enige, echte Steenwijker gehaktbal. „Ik heb de columns zelf niet uitgezocht,” vertelt André, „Dat is allemaal het werk van Richard en Jeanet. Maar ik voel me zeer vereerd.” Zijn fans gooiden al een balletje op voor een deel 2, volgend jaar. „Dit boek is een lekker gemakkelijk cadeautje, zo voor de feestdagen!”