Crescendo Steenwijk geeft zomeravondconcert met Flevo Brass

Brassband Crescendo.

Brassband Crescendo. Foto: Sieb van der Laan

Zoals veel verenigingen heeft ook Crescendo Steenwijk de voorbije twee jaar weinig kunnen doen, maar inmiddels heeft het de smaak weer te pakken.

„Het is heel fijn dat we weer gezamenlijk muziek kunnen maken”, vertelt dirigent John Blanken. „Tijdens Pasen, Koningsdag en dodenherdenking hebben we weer ons ding kunnen doen, zodat mensen weer weten dat we er nog zijn. Belangrijk ook, want maatschappelijk betekenen we echt wel iets als muziekvereniging. We zijn ook heel blij om weer een concert in De Meenthe te kunnen geven.”

Dat het een bijzonder concert wordt, weet Blanken. „Niet alleen krijgen de bezoekers een optreden van de Brassband en ons Percussion Ensemble onder leiding van Arjan Boetze voorgeschoteld, we zijn ook heel blij onze muzikale vrienden van Flevo Brass te mogen verwelkomen.”

Bij Flevo Brass zwaait de uit Steenwijk afkomstige Geert Jan Kroon met de baton. Eerder was hij dirigent van Crescendo. Hij is dan ook enthousiast over de samenwerking tussen de beide verenigingen. „Het is voor mij een mooie ervaring om weer in Steenwijk te mogen optreden. Ik kom natuurlijk uit Steenwijk en heb bij Crescendo gespeeld en de jeugdband gedirigeerd. Dus het voelt een beetje als thuiskomen. Ik heb nog goede herinneringen aan die tijd en het is leuk om al de muzikanten nu weer terug te zien en samen muziek te maken met Flevo Brass en Crescendo.”

Het belooft een gevarieerd concert te worden. Blanken: „Er is voor ieder wat wils. We spelen zowel klassieke brassbandwerken als enkele verrassende popsongs. Extra mooi is dat we ook een aantal nummers samen zullen spelen.”

Kaarten voor het zomeravondconcert op 18 juni zijn verkrijgbaar bij De Meenthe. Het avondvullende programma start om 20.00 uur.