Cursussen fotografie in De Korf

Docent fotografie Greetje Keuning (midden) in actie tijdens een praktijkles.

Docent fotografie Greetje Keuning (midden) in actie tijdens een praktijkles. Foto: FRB Fotografie

De mooiste foto’s maak je alleen maar, als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, leer je tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag. De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Landschap & Natuur, Portret & Model, Macro, enz.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al meer dan vijftien jaar geven ze cursussen in heel Noord Nederland. Cursuslocatie: Wijkactiviteitencentrum De Korf te Steenwijk. De lessen worden eenmaal in de twee weken op avond gegeven. Start: tussen 20 en 30 september. In overleg kan bij verhindering in principe een les in een andere cursusgroep gevolgd worden.

Voor meer informatie: tel. 06 - 15 49 22 75 en www.FRBfotografie.nl