D66 stelt vragen over WOZ en OZB: 'Want het college heeft twee jaar geleden beterschap beloofd'

De gemeente moet beter controleren of de WOZ-waarde echt in overeenstemming is met de verkoopwaarde. Foto: archief Frens Jansen

Bij monde van Emmy Elgersma stelt D66 vragen aan het college van B & W over taxaties voor de WOZ en OZB. Want: „Het college heeft twee jaar geleden beterschap beloofd.”

„De gemeente Steenwijkerland heeft tot nu toe een vrij slechte beoordeling ontvangen van de Waarderinsgskamer inzake de taxaties voor de WOZ en OZB”, stelt Elgersma.

Streven naar betere beoordeling

Over vorig jaar zouden er 54 procent minder bezwaren ingediend zijn, heeft het college volgens D66 eerder aangegeven. „Het aantal sterren (beoordeling Waarderingskamer) is echter nog niet toegenomen. We willen als D66 graag dat het college blijft streven naar een betere beoordeling. Zeker nu de OZB vorig jaar door dit college is ‘verhoogd’ en de lasten voor de inwoner dus zijn toegenomen.”

Twaalf vragen

Elgersma is dan ook benieuwd naar de huidige stand van zaken en stelt liefst twaalf vragen. D66 wil weten hoeveel bezwaren er dit jaar bij de gemeente zijn binnengekomen en hoeveel daarvan schriftelijk zijn. Ook is de fractie benieuwd naar het aantal telefoontjes over het onderwerp en wil ook weten hoeveel bezwaren zijn ingediend door zogenaamde no cure no pay bureaus. Maar ook naar kosten en redenen van bezwaren. De slotvraag luidt: Verwacht het college een verhoging van het aantal sterren?

Nieuws

menu