DYKA VestingsFestival is bijna uitverkocht: organisator verwacht morgen 1.500 bezoekers in de grootste kroeg van Steenwijk

Vorig jaar was het een knalfeest. Foto: Wilbert Bijzitter

Als het aan de organisatie van het DYKA VestingsFestival ligt, dan verandert De Meenthe morgenavond in de ‘Grootste kroeg van Steenwijk’. Het is de tweede keer dat het VestingsFestival wordt georganiseerd door Tafelronde 93 Steenwijk samen met een aantal lokale horecaondernemers. .

Tijdens het VestingsFestival wordt zaterdag op feestelijke wijze stilgestaan bij de rijke historie van Steenwijk en het Steenwijks Ontzet van 1581. De landelijke bekende partyband Millstreet en de Steenwijkse DJ Nelson zorgen voor de muzikale omlijsting.

Knallende opening

Presentator Jannes Mulder, motorcoureur Jeffrey Buijs uit Steenwijkerwold en de Steenwijkse Scutterie van Sint Clemens zorgen voor een knallende opening van het feest. Gezamenlijk zullen zij namens het DYKA VestingsFestival een cheque uitreiken aan het goede doel dat dit jaar wordt ondersteund. Dat is de stichting Steenwiekertoornrun, zodat zij in 2023 weer een tourrit kunnen organiseren voor mensen met een verstandelijke - en/of lichamelijke beperking.

Ondernemer van het Jaar

Speciale gasten in de zaal zijn de heren Benno Hellinga en Jos de Laat van G. Hellinga uit Steenwijk. Zij zijn onlangs uitgeroepen tot Ondernemers van het Jaar van Steenwijkerland en vieren op het VestingsFestival het feest mee. Hellinga is daarbij als sponsor verbonden aan het evenement.

Kaartverkoop

De laatste kaarten voor het DYKA VestingsFestival 2022 zijn te koop bij de deelnemende Steenwijkse kroegen ’t Pandje, La Barca en De Boekanier, aan de kassa bij De Meenthe of online via www.vestingsfestival.nl. De minimale leeftijd voor de bezoekers is 18 jaar.

Nieuws

menu