DYKA Vestingsfestival is weer groot dansfeest

De partyband Millstreet.

De partyband Millstreet. Foto: Sieb van der Laan

Het DYKA VestingsFestival was weer een groot (dans)feest voor alle leeftijden. Het dansfeest in De Meenthe was met 1500 bezoekers uitverkocht.

Tafelronde 93 Steenwijk organiseerde voor de tweede keer samen met een aantal lokale horecaondernemers het VestingsFestival onder de noemer ‘De Grootste Kroeg van Steenwijk’. De deelnemende kroegen waren ’t Pandje, La Barca en De Boekanier. Tijdens het VestingsFestival werd op feestelijke wijze stilgestaan bij de rijke historie van Steenwijk en het Steenwijks Ontzet van 1581.

Presentator Jannes Mulder verzorgde de opening samen met de Steenwijker Scutterie van Sint Clemens en motorcoureur Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold. De Scutterie verzorgde het startschot met het nieuwe stadskanon en Jeffrey Buis overhandigde een cheque van 2.500 euro aan het goede doel dat dit jaar werd ondersteund door de organisatie van het VestingsFestival: de Stichting Steenwiekertoornrun, zodat zij in 2023 weer een tourrit kan rganiseren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Spetterende dansavond

Na het startschot was het de beurt aan de partyband Millstreet. Zij speelde in rap tempo oude en nieuwe rock-, pop- en dancehits en zette daarmee al snel de Steenwijker stadshal op zijn kop. De Steenwijkse DJ Nelson warmde het publiek voor, tijdens en na het optreden van Millstreet op met een knallende mix van pop- en dancenummers. Daarmee was het wederom een spetterende dansavond voor jong en oud.

Tafelronde 93 Steenwijk overweegt na het succes van de eerste twee VestingsFestivals een derde editie. Ook dan zal de historie van de vestingstad Steenwijk en een lokaal goed doel het uitgangspunt zijn.